Sidor

tisdag, maj 01, 2007

Hillbillies och massmördare

Dagens distansträning på landsväg var tänkt att ha Västerås som vändpunkt, så blev det inte riktigt direkt...
Målet var att få ihop över 5 timmar i ett lagom lugnt distanstempo så kroppen ska ha en möjlighet att bränna fett effektivt. Hela vägen till Enköping var det lugnt på vägarna vilket var skönt, körde med musik i öronen som fick dem öppna tråkiga fälten innan och efter Enköping att passera snabbt. 5 km efter Enköping fick jag en ide´ att jag skulle vika av E18 och snirkla mig på småvägar till V-ås. Hade hela vägen klar i huvudet trodde jag.... några vägsjäl senare var Niklas inte riktigt lika säker, hmm! Små knaggliga asfaltsvägar genom hålor fulla med hillbillies och massmördare, då stannar man inte och frågar efter vägen direkt ;) Till slut dök ett ortnamn upp på en vägskylt som jag kände igen, puhh! Tog det säkra före det osäkra med att styra min cykel mot Bred, Tortuna och Nykvarn(landet) för en, två koppar kaffe hos mamma och pappa. Det var riktigt skönt att komma in i värmen efter dryga 3 timmar på sadeln i inte allt för varma vindar. Hela färden hem mot Märsta gick med pigga ben i ett mer uppskruvat tempo än vad som hölls på utvägen för i frysen väntade en bägare med passionssorbet från Lejonet & Björnen, hm hm hmm!
Hemma vid porten sammanfattade cykeldatorn det hela med, 17.73 mil - 5:35 - snittfar 30:55 kn/h. Nu ett gäng timmar efter jag klev av cykeln känner jag mig oförskämt fräsch i kroppen, blir nog mtb imorgon tror jag innan det är dax för en natt på Arlanda...

Inga kommentarer: