Sidor

onsdag, augusti 29, 2007

En bra planering är grunden...

Idag fick träningen stå tillbaka för att jag ville försöka fixa(planera, montera, möte med Helen) klart så mycket som möjligt innan vi/jag kör igång på allvar den 1:a September. Nu känns det som det mesta är på plats, det enda som jag känner hänger lite över mig nu är att ge lägenheten en omgång ;) Lägenheten ger jag nog en stöt imorgon så är helgen fri från ok å måste, det är ju det som är livets mening.......att vara ok å måste-fri ;)

Det blev en sväng till stan idag med för att åka med Helen till Polar och hämta ut ytterligare en Polar produkt jag får för att jag medverkar i projektet, tack Helen! Fick ut en Polar RS800sd som är deras "top of the line" när det gäller pulsklockor för löpning, kostar inte gratis kan jag meddela....om man nu behöver betala för den ;) Jag han även med en sväng till Kartbutiken på Kungsgatan för att inhandla fyra terrängkartor(Stockholm NO, NV och Uppsala SO, SV) så nu är det bara att planera nya slingor för MTB träningen.


Polar RS800sd med s3 stegsensor mäter och registrerar hur långt varje löpsteg är och ger dig kontinuerligt information om din aktuella hastighet/tempo och din stegfrekvens, din s.k. Running Cadence, vilket kan hjälpa dig att hitta din optimala steglängd och stegfrekvens.

Under träningen beräknas ditt s.k. Running Index (löpindex) som visar hur effektivt du har löpt (din löpekonomi) under det aktuella träningspasset. Running Index baseras på din löphastighet i förhållande till din puls i % av max.

Med Running Index kan du följa hur din maximala prestationsförmåga utvecklas, utan att behöva göra maxtest eller genomföra en tävling. Utifrån ditt aktuella Running Index kan du även utläsa hur väl du vid optimala förhållanden skulle kunna prestera i olika långdistanslopp; 10 km, halv- och helmarathon.

Tack vare den nya digitala sändarteknologin W.I.N.D. (radiofrekvens 2,4 GHz), som används både i sändaren för pulsen och den nya stegsensorn s3, minimeras risken för yttre störningar av överföringen från sensorerna till klockan, dessutom är sensorerna individuellt kodade.

Inga kommentarer: