Sidor

torsdag, augusti 23, 2007

Laddar och lägger på för fullt...

Har fått en del förfrågningar varför jag inte bloggar något om träningen.....enkelt, jag tränar inget just nu. Träningen kommer nu att ligga nere fram till Måndag då jag kör igång dem sista fem veckorna under Helens övervakning. Helen har gjort ett helt nytt kost och träningsprogram för att experimentera lite nu när hon har tillgång till en försökskanin ;)

Träningen skall nu uteslutande bestå av distansträning vilket kommer innebära en massa tid på sadeln. De positiva effekterna är: kapillärisering fler fina blodkärl bildas i de arbetande musklerna, fler och större mitokondrier bildas, hjärtats slagvolym förbättras och mer syresatt blod kan levereras till musklerna och fettförbränning 50-70 % av bränslet vid låg fart är fria fettsyror, resten är kolhydrater. Det här kommer att sluka en del tid och har därför fixat lite med jobbschema så att jag nu bara ska behöva gör 9 pass i September.

Kostupplägget kommer att vara lite hemligt till en början så får vi se under resans gång hur mycket som dyker upp här. Men så mycket kan jag säga att det är en ganska stor förändring mot det tidigare upplägg, blir spännande att se hur det påverkar träningen å vikten.... Från och med imorgon kommer jag att dra ned på intaget av mat och glass för att förbereda kroppen till på Måndag. #¤% va kroppen blir härligt mjuk fort med mycket kolhydrater och ingen träning ;) Kvälls/nattfika och Yaki-pasta när man jobbar natt är inget vinnande koncept men, man lägger en #¤% bra grund för dem här sista fem veckorna ;)

Inga kommentarer: