Sidor

tisdag, augusti 28, 2007

Ny utrustning med säkrare överföring...

Sommaren är visst redan över, arga vindar, regn och 12,4 grader varmt eller kallt! när det var dax att rulla iväg på första passet. Helen har förklarat klart och tydligt ;) att nu ska det börjas lugnt å sansat fram till 1:a September så kroppen får en chans att komma igång och inte dra på mig någon skada. Till dagens träningspass hade jag dammat av vintercykeln med skärmar för att slippa sitta i vattensprutet och på så sätt hålla mig lite torrare. Lugnt tempo i 135 minuter fick räcka för Niklas idag, vi får väl se hur ben, axlar och rumpa mår imorgon....

Fram till den 1:a September kommer jag även att ägna en del tid åt att finjustera den nya puls/cykeldatorn Polar CS600. Ikväll ska jag även montera sensorer, datorfäste på resten av cyklarna så att vi kan samla in träningsdata oavsett vilken cykel jag tränar med. Nu kommer jag bara behöva flytta puls/cykeldatorn mellan cyklarna enkelt och smidigt eftersom övrig utrustning redan är monterad på varje cykel, lysande!

Polar CS600 använder den nya W.I.N.D. teknologin vilket gör att överföringen från sensornerna (puls, hastighet, kadens och effekt) blir fri från yttre störningar (både från järnväg-/högspänningsledningar samt andra cyklister med trådlösa cykeldatorer), dessutom är räckvidden från sensorerna längre (över 25 meter vid optimala förhållanden).

Inga kommentarer: