Sidor

lördag, september 08, 2007

Blött hår och blöta tår...

Det var inte solen som prydde himlen idag direkt utan en grå smörja med fina inslag av svarta moln som släppte ned en massa vatten. Vintercykel med skärmar var det givna valet av cykel, en tunn vindjacka fick skydda överkropp och skoöverdrag för att hålla borta det kalla, skitiga vattnet från vägbanan så gott det går. En dag som den här fick det bli musik i öronen under träningen för att göra det hela lite trevligare, en välfylld SE W850i med arga pojkar och flickor levererade sköna toner genom hela passet. Regn var det som gällde från första tramptag till jag passera Enköping då det övergick till bara......skurar!

Det underbara kaffet tänkte jag mamma och pappa skulle få bjuda mig på vid vårt sommarresidens(Stensborg) mellan Enköping och Västerås. Inne i köket luktade det nybryggt kaffe och den vedeldade spisen gav ifrån sig en helt underbar värme, #¤%& va fint! Eftersom jag var genomblöt fick det bli ett mycket snabbt kaffestopp för att inte börja frysa och tappa den värme som kroppen producera under cyklingen.
Första 20 minuterna efter stoppet var lite småkyliga innan kroppen når en behaglig arbetstemperatur som håller kroppen varm en dag som den här. Hela vägen hem avlöste regnskurarna varandra lagom för att hålla mig blöt och fin enda fram till porten. Trots allt regn jag fick njuta av gick träningen riktigt bra, benen kändes pigga genom hela träningen. Summerar det hela med en effektiv cykeltid på 4:40:23 och en snittpuls på 141 bpm(73%) vilket får ses som ett bra genomför distanspass.

1 kommentar:

Anonym sa...

"you are my hero"