Sidor

fredag, september 14, 2007

Ett mycket kärt återseende...

Vinden hade vänt till idag och var nu sydlig och hård men som plåster på såret var det regn utlovat till em, vad mer kan man begära! Även idag fick jag sällskap av Ricke på blåsiga vägar mot vår guldfik no:1 Silltruten - Vaxholm, det var inte igår vi besökte dem för en fika. Vi valde en lite annorlunda(kortare) väg dit för den ena hälften av oss ville inte utsätta sin papier maché utrustning för vätan som var utlovad till em ;)

Färden mot Vaxholm gick i motvindens tecken via, Måby - Starrmossen - Husby - Lindholmen - Vallentuna - Löttinge - Rydbo - Bogesundsvägen - Vaxholm. Tydligen kunde regnet inte vänta till em för när vi svängde in på Bogesundsvägen kom regnet, inga mängder men tillräckligt för att kläderna skulle bli fuktig och kalla till kaffestoppet. Tur då att vi fick njuta av värmen och finkaffet inne på Silltruten, Niklas toppade det hela med en cola light och en Powerbar, hm hm hmm! Här inne får karaktären sättas på prov för deras sötsaker, förbjuden frukt för en cyklist som vill vara i form ;)
Efter allt slit i motvinden kom nu belöningen, vinden i ryggen när det var dax för att rulla iväg hemåt med kaffestärkta ben, här ska trampas! Frågan var nu bara om vi skulle lyckas undvika regnet för himmlen såg inte så jätte roligt ut nu, #¤% skit land! Samma väg tillbaka till Arningevägen där vi tog vänster för vidare färd, Löttingelund - Skogsberga - Täby kyrkby - Vallentuna där vi tog vänster i på Väsbyvägen.

Framme vi Skålhamravägen delade vi på oss, Ricke hemåt via Skånela medans Niklas vände upp mot vinden igen via Skålhamravägen för att mer tid i benen. Med vinden i ansiktet nötte jag på mot Sollentuna via, Skålhamra - Hagby - Törnskogen - Edsberg - Häggvik där jag äntligen fick lämna motvinden för idag. Här ifrån och hem(Rotebro - Upplands-Väsby - Rosersberg - Märsta) fick jag njuta av medvind och regn.....

Blöt och fin klev jag av cykeln efter 4:39:34 i effektiv cykeltid, 134,89 km och en snittpuls på 134 bpm(69%), nu väntar två sköna dagar utan träning, man tackar!

Inga kommentarer: