Sidor

onsdag, september 26, 2007

Ute på vägen igen...

Två dagar med vila till enda och äntligen dax att sätta sig på cykeln igen med två fräscha ben, det här ska bli trevlig! Tyvärr fick jag inte möjligheten att testa den nya rundan jag planerat i dagarna två, blir ett för långt distanspass i tid enligt Helen, men hon lovade att jag ska få prova den innan vi är klara, tack!

Lvg-cykeln fick bli mitt träningsredskap för dagen, bränslet bestod av en påse torkadfrukt och vatten. Lämnade Märsta i ett lugn och behaglit tempo för att låta kroppen, musklerna komma igång och bli varma. Försvinner bort från stressade bilister via Arlanda - Trosta, viker höger vid Lunda Livs förtsätter fram till Bergby dör det blir höger igen mot Närtunaby och vidare, Malmby - Kårsta - Knarkfabriken(Söderhall) - Lövhagen där jag svänger vänster. Nu blir det oprövad väg en bit fram till Åkersberga via kurviga och backiga småvägar, Jämtlandet - Starby - Gunby - Fastarby - Rumsättra - Snåret - Kursboda - Vira bruk - Roslags-Kulla - Boda - Solberga för att sedan komma in i Åkersberga där blir dagens första och enda stopp för att fylla på vatten. Fulltankad med vatten och med ett gäng torkade fruktbitar i munnen trampar jag vidare via, Smedby - Malmbacken - Hakung som jag får njuta av nedför den här dagen och når dagens högsta hastighet med fina 73,8 km/h. Framme vid Toftesta blir det vänster mot Brottby - Karby - Rävsta - Olhamra - Vallentuna - Sälna - Husby - Kimsta - Starrmossen - Måby - Märsta.

Kliver av cykeln och konstatera att ännu ett bra distanspass är till ända med 4:41:50 i effektiv cykeltid, 137,8 km och en snittpuls på 132 bpm(69%). Tyvärr upptäcker jag efter dusch, mat, vila när det är dax för att ladda in träningsfilen från träningen att Polar IrDA-adapt till min laptop inte funkar, ¤%&#! Imorgon är ett besök hos Polar i Salkhallen, Bromma som gäller! Men innan dess ska benen få en omgång med muskelstimulering så är dem som nya till morgondagens träning.