Sidor

torsdag, januari 31, 2008

Helen's ord är min lag...

Idag har jag haft ett möte med Helen för att förbereda hennes studie/projekt(uppnå maximal fettreducering med förbättrad uthållighet och prestationsförmågan) som vi kör igång imorgon 1:a Februari. Det blev invägning, mätning, blodprover plus en massa andra tekniska referenspunkter så Helen kan följa, sammanställa och redovisa till hennes uppdragsgivare. Blev ju ett lite oväntat slut(se 1.a Oktober 2007) vid förra försöket, men nu #¤% ska jag vara med hela vägen, 4 månader av hårt slit väntar Niklas nu.

Träningen skall nu uteslutande bestå av distansträning vilket kommer innebära en massa tid på sadeln. De positiva effekterna är: kapillärisering fler fina blodkärl bildas i de arbetande musklerna, fler och större mitokondrier bildas, hjärtats slagvolym förbättras och mer syresatt blod kan levereras till musklerna och fettförbränning 50-70 % av bränslet vid låg fart är fria fettsyror, resten är kolhydrater.

Jag har låtit mig manipulerats under en tid av Helen för att bygga upp den perfekta försökskropp......min nuvarande kroppsform/vikt är inte till fördel om man ska bli snabb uppför bergen ;) Helen har "lovat" mig att om jag bara gör som hon säger(kost, träningsprogram) kommer formen(vikt/volym, kondition) att vara samma eller bättre än när jag kom hem från Italien 2007, sweet!

En hektisk dag avslutades med att Helen bjöd på fruktsallad med lime/chilikeso och finkaffe, frukt från Östermalms Saluhall och pulverkaffe från en glasburk, fan va fint!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som kärlek...;)