Sidor

torsdag, oktober 23, 2008

Fler fina blodkärl bildas...

Kan det bara inte få fortsätta så här med dagens guld-väder ända fram till April, det är väl inte för mycket begärt. Småvägar genom hela passet i ett behagligt tempo, bilfritt var det också vilket inte gjorde det hela sämre. Till dagens träning hade jag laddat mobilen med skön Italo Disco Mix 1983–1989, 3 timmar med bla. Trans-X, Savage, Fancy, Radiorama, Ken Laszlo, Koto, Laser Dance, Fun Fun, C.C. Catch, Miko Mission, David Lyme....nostalgi! Det här var mitt 4:e pass sedan uppstarten i Lördags och skönt nog känns det att trögheten släpper sakta men säkert. Nu är det bara att öka träningsdosen successivt och nöta på vintern igenom så blir det här bra till våren. Värst just nu är backarna och därför försöker jag hålla igen där så jag inte dra på mig för mycket syra i benen. En riktigt fin dag i ett riktigt fint väder på en riktigt fin cykel, effektiv cykeltid 3:11:43.

Träningen skall nu uteslutande bestå av distansträning vilket kommer innebära en massa tid på sadeln. De positiva effekterna är: kapillärisering fler fina blodkärl bildas i de arbetande musklerna, fler och större mitokondrier bildas, hjärtats slagvolym förbättras och mer syresatt blod kan levereras till musklerna och fettförbränning 50-70 % av bränslet vid låg fart är fria fettsyror, resten är kolhydrater. Självklart övervakas och styrs jag lite som tidigare av min forskning/labbråtta(idrottsmedicin, idrottsfysiologi) Helen ;) trots att hon nu befinner sig på andra sidan Atlanten.

5 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Vem ska man prata med för att få behålla det här mulliga höstvädret till våren? Såna här dagar är som gjorda för cykling.
/J

Niklas Källström sa...

Det vill jag också veta Johan för nu är det inte gårdagsväder, storm och snart regn, hua!

Anonym sa...

Labbratta! tycker nog att Niklas ska passa sig lite...

//Helen ;)

Anonym sa...

Lyme disease is a condition that is created by a specific bacterium that is referred to as Borrelia Burgdorferi.
[url=http://www.what-is-lyme-disease.com/]pictures of lymes[/url]

Anonym sa...

The skin disease is known by multi-colored fiber-like (filamentous) strands extruding from the skin!
[url=http://www.morgellons-disease-research.com/]morgellons syndrome[/url]