Sidor

söndag, november 16, 2008

Den här processen återger...

Ingen träning på schemat idag så jag passade på att göra lite lätt underhåll på vintercrossen, investerade också i lite nya vinterplagg. Har saknat ett Softshell plagg som komplement till mina två skalplagg(jacka, väst) från GORE BIKE WEAR. Efter att provat en massa olika modeller föll valet på, GORE BIKE WEAR, Tool Tricot Softshell Vindjacka. En softshell jacka som har membran av Windstopper och insida med mjukt fleecefoder, dragkedjor under ärmarna för extra ventilation. Har hål för tummen vid ärmslut, bröstficka fram och tre fickor bak samt reflexer runt om.
Mina nuvarande skoöver drag börjar bli rätt slitna efter ett par vintrar längs skitiga vintervägar så ett par nya var på tiden. Blev ett par av beprövad modell, PRO Endure H20.
Fick också med mig hem ett par, GORE BIKE WEAR Everest handskar, en rejäl vinterhandske i helt vattentät Gore-Tex. Riktigt varm femfingershandske med förstärkningar och justeringar där det behövs men fortfarande tillräckligt smidig för att funka till vintercykling.
Den nytvättade GORE BIKE WEAR vindvästen fick sig ett bad i IMPRENEX Wash In Plus för att återfå sina TEX-material egenskaper. Får gosa till sig under 30 minuter i impregneringsbadet innan jag vrider ur överflödig vätska och slutligen bakar den torr i torkskåpet på 40 grader. Den här processen återger och ökar textilens smuts- och vatten avvisande förmåga utan att påverka membranets andningsförmåga och strukturen.

Inga kommentarer: