Sidor

söndag, november 23, 2008

Drömma sig tillbaka till...

Det är en viss skillnad att cykla på sommaren med torra vägbanor och tubdäck med 9 kg däcktryck än vad som bjöds på idag. -4 grader, kraftig och bister vind från norr, dubbdäck med 4 kg däcktryck och snömodd på vägbanan men desto skönare att få komma in i värmen igen. Den elaka vinden var inte snäll på dom öppna fälten med inslag av glasvassa snöflingor som kom horisontellt genom luften. Det är inte svårt att drömma sig tillbaka till sommarens varma dagar och dom italienska bergen dagar som den här när man sitter på sadeln mitt ute på en öppen åker med nordan mitt i ansiktet. Men, men det finns ju inget ont som inte har något gott med sig....till våren kommer dom här träningspasset att vara guld värda, efektiv cykeltid 3:06:43.

I vanliga fall brukar det bli cykeltvätt uppe hos mamma & pappa innan jag parkera cykeln i lägenhet efter avslutad träning. Nu när vädret är som det är med snö och slask är det inte så stor idé eftersom cykeln ändå blir skitig igen när jag rulla ner och hem till mig. Därför får det cykeltvätt i mitt badrum nu, ingen hit men cykeln måste skötas och få sitt. Kvällsputsning av en nytvättad cykel är halva nöjet med cyklingen, finns inget bättre än att få ta ut en nyputsad cykel på träning oavsett väder å vind, nästan lite perverst över det...
Badrummet får sig också en omgång efter varje cykeltvätt för att återställa det i sitt ursprungliga skick, Jif Cream Lemon är grejen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är välkommen hem till mig och tvätta rent mitt badrum också...;)

Niklas Källström sa...

Självklart!
650kr + moms/timmen.
Skickar över en blankett där du kan anmäla en faktureringsadress för smidig debitering ;)

Johan Mölleborn sa...

Det är nu man börjar drömma sig bort på snirkliga Mallorcavägar. Men jösses vad stark man blir av dubbdäck och snö. Hoppas jag i alla fall. Annars vore det dubbelt värdelöst. :)
/J

Niklas Källström sa...

Det måste bli ett jäkla lyft när dubbdäcken åker av, annar blir jag besviken ;)

Precis Johan, bukar själv dröm mig tillbaka till Italien 2008 och planera Italien 2009...