Sidor

onsdag, december 03, 2008

Bönder är trötta, lata och snåla...

Jag tycker verkligen inte om det här grova gruskrosset som sprids på gångvägarna nu sedan ett gäng år tillbaka i tiden. Vassa som glasbitar och äter sig i landsvägsdäcken utan några större problem. Ända sättet nu att undkomma gruskrosset är att undvika gång/cykelvägarna i, in och ut från Märsta. Kan dock vara rätt skönt att börja/sluta träningen i ett lugnt tempo på gång/cykelvägarna för vi vet ju vad stressiga bilister tycker om oss cyklister :) Att man på Stadsbyggnadskontoret har kommit på den ljusa iden att sprida ut skiten där dom villa att vi cyklister ska cykla påvisar bara deras brist på kompetens.

Nu när jag ändå är igång.... det finns en "ganska" stor flygplats ca: 8 km utanför Märsta som heter Stockholm-Arlanda Airport, där jobbar det "ganska många människor dygnet runt. Det finns en jättefin gång/cykelväg från Märsta ut till Arlanda, Sgtuna kommun sköter underhåll på första hälften, LFV på andra hälften in till flygplatsen. Det brukar dyka upp någon lätt övergödd kommunalpolitiker lite då och då i lokalpressen och förklar att kommuninvånarna måste tänka på miljön och ta cykeln till Arlanda.

För ett par veckor sedan kom vinterns första snö och med den visa Sigtuna kommun hur man föredömligt sköter sin del av cykelvägen till Arlanda flygplats, det tog bara 4 dagar att få bort snön. LFV däremot höll sin del av cykelvägen ren och fin hela tiden trots att det snöa mest hela tiden under dom här dagarna, tack LFV! Hur &#¤%# tror kommunen att Eva, Peter, Hans, Lisa och alla andra bilister ska ens överväga att ställa bilen när det ligger 2 decimeter snö på cykelbanan !?!?

Det hela blir ju inte bättre av att kommunen lägger ut plogningen på entreprenad och att vi bara får bönder som ska ploga, för det vet vi ju alla, bönder är trötta, lata och snåla. När bonden väl lämnar kökssoffan för att fixa sitt åtagande utför han det slarvigt, plogningen är under all kritik. Fort ska det gå och fort går det eftersom han kör med plogbladet 1 decimeter ovanför marken för att kunna hålla högre fart och snålbonden inte vill slita på bladets skär. Varför bonden bryr sig om vad det kostar kan jag inte förstå, bönder lever ju bara på bidrag......det är ju jag, ni, vi alla som äger hans maskiner och utrustning.

Nåväl, distansträning i lugnt tempo var det idag och distansträning i lugnt tempo blev det på små slingrande landsortsvägar. Tyvärr startade jag träningen med en punktering efter bara 5 minuter men det var snbbfixat med en tub Vittoria, PIT STOPP punkaspray. Ut med all luft i slangen, i med hela punkasprayet och det är bara att rulla iväg igen efter 1 minut. Efter 10-15 minuters cykling går det bra att fylla fylla på med luft om så behövs, dock ger den här versionen(Vittoria, PIT STOPP, road racing) redan från början. Effektiv cykeltid 3:37:41, dagens träningsrunda ser ni på kartan här nedan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

väl rutet !

Niklas Källström sa...

Egentligen bara bra Martin, det här gör att fler åker bil vilket leder till mer CO2 utsläpp. Mer CO2 utsläpp påskyndar ett varmare klimat och varmt klimat vill vi cyklister ha :)

Anonym sa...

På med dubbdäcken igen, så slipper vi kyla å snö (å du punka;)
Härlig runda!
/Ricke

Niklas Källström sa...

Ingen fara Ricke, det blir inga mer punkteringar för mig i vinter :)

Anonym sa...

Oj oj, dom raderna har jag kopierat & sparat;)
/Ricke