Sidor

måndag, december 08, 2008

Med rätt sammansatt mat...

Det blev inte som tänkt, jag orka inte som tänkt, 7 dagar(06:30 - 19:00) i rad för att få lite mer ledigt i slutet på månaden. Nu kommer jag arbeta dom dagarna som det var tänkt i det ursprungliga schemat vilket gav mig möjlighet till ett träningspass idag. Hade lite annat fix å trix att hinna med idag utöver träningen så det fick bli ett lite kortare distanspass, effektiv cykeltid 2:36:52.

Det är nu 7 veckor sedan jag satt mig på cykeln igen efter operationen och 3 månader utan träning. I början var det absolut inte roligt när man inser hur #¤%& mycket man hinner tappa på dom där månaderna i dvala men nu har det blivit roligare igen. Det går nu att genomföra distanspass tre dagar i rad med en effektiv cykeltid på 3 1/2 - 4 timmar utan att krackelera.
Nöter på så här nu i vinter och stoppar in ett intervallpass lite då och då för att till våren öka intensiteten successivt.

Därför kommer jag, vi(Niklas + Helen) nu att lägga fokus på att jobba fram en perfekt cykelkropp fram till i vår.....lätt undernärd överkropp med ett par riktigt grova ben. Ett litet utkast från Helens riktlinjer finns publicerat i ett tidigare inlägg(12/11), bra mat i rätt mängd är ett måste om jag ska orka träna som jag gör nu idag.

Mat och dryck ger energi , vätska, mineralämnen, vitaminer och andra bioaktiva ämnen. Allt som behövs för att jag ska kunna tillgodogöra mig träningen på bästa sätt. Med rätt sammansatt mat och dryck kan energi och vätska lagras i kroppen inför kommande träningspass/tävling. Rätt sammansatt mat och dryck gör att återhämtningen sker på bästa möjliga sätt och påbörjar en uppladdning inför nästa träningspass/tävling. Att planera in mat, matlagning och ätande blir en del av ett vinnande koncept.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va! tjuvträning? rödvinaren i bakgrunden är väl oöppnad? ska ut å rulla i morgon (10:00) ring om du vill med på ett lugnt pass;)
/Ricke

Niklas Källström sa...

Rödvinaren är absolut oöppnad :)

10:00, då är man på jobbet seda länge, ska du med får du nog masa dig upp 04:30 om du vill ligga på rulle ;)