Sidor

onsdag, januari 28, 2009

Absolut det bästa jag smakat...

Jag har passerat förbi där en massa gånger på mina träningsrundor till sommarstugan eller Västerås tur och retur men aldrig stannat till. Fina sommardagar sitter det alltid en massa människor på uteserveringen med bra uppsikt på vad som händer och rör på sig i gathörnet. Ett av stans äldre konditorier med hög mysfaktor och en gammal härlig inredning eller som Ernst Kirchsteiger skulle ha uttryckt sig.... jag får ståpäls!

Idag var det dax att inviga Konditori Drott, Enköping. Direkt innanför dörren möttes jag av en stor härligt glasdisk fylld med forbidden fruit och ett hjärtligt, välkommen! av tjejen bakom disken. Beställde det vanliga....kaffe och en cola-light, satt mig vid ett fönsterbord och luta mig tillbaka och insöp den härligt lugna atmosfären. Efter en påtår var det tid att rulla tillbaka hemåt igen med kaffestärkta ben och med ett leende på läpparna, första men inte mitt sista besöket här. Fick ett hejdå! - välkommen åter! på väg ut efter mitt korta stopp. Mycket trevlig personal och ett kaffet som var absolut det bästa jag smakat, världsklass! Konditori Drott går direkt in på en ohotad 2.a plats, orubblig 1:a är så klart Silltruten, Vaxholm :)

Effektiv cykeltid 3:46:32 med en snittpuls på 139 slag/minut, tillförde inga kolhydrater bara 2 liter vatten, 2 koppar kaffe och 1 cola-light under distanspasset.


4 kommentarer:

Anonym sa...

alltid truten först, alltid...

Anonym sa...

Det skrivs mycket om fika och lite om cykel i din blogg...så vi alla i hangaren tror att du åker moppe istället för att cykla.

Niklas Källström sa...

Det vet du Martin, always!

"vi" nää va löjligt Bemer-Boy ;)

Johan Mölleborn sa...

Det fiket måste jag testa.
Om du hänger med på 20-milaren från Västerås den 21:a så kan jag visa dig Elsa Anderssons konditori i Norberg. Mycket mulligt.
/J