Sidor

måndag, januari 05, 2009

Desto fler ute på Mälaren...

Fick en lägesrapport av Ricke i Lördags att skogsstigarna var femstjärniga nu efter en vecka med riktigt kallt väder. Killarna(Ricke, Robban, Stefan) tog tillfälle att reka(tjuvträna) i skogarna runt Märsta när jag jobbade i helgen, sjukt drygt! ;) Passade på att göra lite lättare fix å underhåll på mtb:n i helgen när jag kom hem från jobbet för att vara redo för till Måndag och skogen. Bytte b.l.a. vajer och hölje till låsningen av bakdämparen, torkade rent och fetta in på nytt glidbanorna i Leftyn.

Möttes av ett riktigt höjdarväder när jag klev ut ur porten, -9 grader, klarblå himmel och en riktigt stor go sol. Som alltid vid så här kallt väder blir det problem med vattenflaskorna som bara vill frysa så lösningen blev en Camelbak, M.U.L.E. på ryggen fylld med varmvatten. Rätt trevlig för magen också att vattnet fortfarand är jummet efter ett par timmar ute i -9 grader tillskillnad från nollgradigt flaskvatten. En fördel till med Camelbak idag var att jag fick med mig allt vatten(2,5 liter) jag behövde för dagens träningspass. Det ska ni veta att hitta ett ställe mitt ute i skog för att fylla upp vattenflaskorna när det är minus 9 grader är inte helt enkelt :)

Började träningen med att snurra runt på endurospåret och grusvägarna bakom värmeverket första timmen innan jag tog sikte på Roserberg slottspark via Botele udd. Glest med folk i parken men desto fler ute på Mälaren glidandes fram på långfärdsskridsko som såg riktigt inbjudande ut. Efter att ha cyklat fram och tillbaka, kors och tvärs i parken sökte jag mig tillbaka till endurospåret och grusvägarna för en avslutande timme där. Hemma och åter vid porten med effektiv cykeltid 2:47:16, det är vackert där ute nu när rimfrosten bildar snöflingeliknande mönster i hela skogen.

3 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Mtb måste ha varit kalas idag. Själv körde jag 45 km efter jobbet. Mörkt och svinkallt. Men det är sånt som bygger upp pannbenet.
/J

Anonym sa...

Underbart kungen! är det fortfarande cykelbart bakom värmeverket? skogsmaskinerna har ju jobbat hårt mot skjutbanan i a f.
/Ricke

Niklas Källström sa...

Det var kalas Johan, dagar som den här är lätträknade.
I sommar är det är roligt att tänka tillbaka på cyklingen när det var mörka och svinkallt.

Delvis Ricke, tror vi får göra en insats och röja lite längre fram i vår.