Sidor

tisdag, januari 06, 2009

Går inte att förklara för dom...

Fram och tillbaka mellan träden, upp och ner för berghällar i timme efter timme i endurospåret och det tycks aldrig slut! Inte lika kallt idag som igår men spåret är fortfarande lika fint, torrt och krispigt värre. Första 90 minuterna slingrade jag mig runt i spåret bakom värmeverket innan jag tog mig bort mot Skogby via Norrsunda. Direkt efter Norrsunda vek jag vänster och upp på rullstensåsen som jag cyklade på fram till Skogbygropen där jag vek höger och korsa Skogbyvägen igen. Höll mig nu i skogen på höger sida om vägen in mot Arlanda i området fram till Lilla Starrmossen - Avunden - Västerbytorp. Det var jag och 4 enduroåkare som dela på det här avsnittet av endurospåret, låter riktigt härligt när dom kommer på sina 4-taktare i skogen.

Går inte att förklara för dom som inte upplevt det live hur galet härligt endurospåret slingrar sig fram i den här delen av skogen. Det är bara att njuta av mörk och lummig granskog, fint gallrad tallskog och berghällar som flyter ihop och faller ut i en perfekt symbios som får mig att rysa av välbehag. Tog mig bort och hem från den här härliga platsen via utryckningsväg 01-03 och 01-05 som kommer fram vid Måby. Från Måby rulla jag lugn och lätt på cykelvägen dom sista 5 minuterna hem till porten, effektiv cykeltid 3:14:53.


..timme efter timme och det tar aldrig slut..

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sweeet! vad sägs om en liknande runda på söndag?
/Ricke

Johan Mölleborn sa...

Oh vad mulligt det där såg ut. Går det att cykla cross där?
/J

Niklas Källström sa...

Söndag är bokad Ricke!

Cross är inte att tänka på, endurospåret är riktigt tufft bitvis även med fulldämpat :)
Tyvärr för mörkt inne i skogen för att dokumentera det och få bra bilder med kompaktkameran.

Patrik Skolling Möller sa...

Härligt ! Det där spåret måste testas. Är det långt till vår ? :)

Du har det för bra du Niklas...

-Skogling

Niklas Källström sa...

Gratis guide ingår vid test av endurospår.
Tyvärr alldeles för långt till den där våren Skogling.

Bra, det är ett #¤%& att behöva cykla så här mycket ;)