Sidor

tisdag, januari 13, 2009

Idag var det inte riktigt läge...

Det började inte hel bra, somnade till på soffan innan träningen och vaknade av ett sms(vi rullar 10:00) från Ricke...damn! Klockan var nu 09:30 och inget kaffe framför datorn i lugn och ro hade jag hunnit med. Det var bara att ringa tillbaka och köpa lite mer tid för att hinna med allt fix å trix innan träningen. Köpa(muta) till sig mer tid var inte speciellt svår av en stadstjänsteman som jobbar åt ett statligt affärsverk som tämligen byggt sin storhet på mutor och saltade fakturor i årtionden ;) Så här går det när man frångår sina rutiner och inte ställer mobilen på 09:00 ifall olyckan är framme och man somnar i soffan efter frukost.
Möttes av rena rama vårvärmen när jag klev ut ur porten straxt efter 10, Ricke självklart på plats ladda och klar för ett distanspass. Det behövdes inte många minuter in på träningen innan dom sista dagarnas mildväder gjorde sig påmind. Det var nu ett upptinat lager på 5-6 cm som gled omkring på kälen som fortfarande var kvar en bit ner i marken. Efter att ha kämpat oss igenom galet mjuka och skitiga grusvägar från värmeverket fram till skjutbanan som nu tyvärr är helt mosade av skogsmaskiner och timmerbilar efter lite skogsavverkning. Hela drivlinan täcktes av ett härligt lager lervälling på nolltid, det rassla, tagga över och bakväxeln ville bara följa med upp och in i kassetten när man växla...sweet!

Vi rulla på skitiga och goa som tänkt med siktet inställt dagens kaffestopp i Hagaparken, Koppartälten. Det blev stig, grus- och skogsväg med endast några mycket korta bitar asfalt för att ta oss in till Koppartälten. Sista biten in gick längs kustvägen på fina kuperade stigar med ett härligt lager gegga. Klev av mtb:n vid Koppartälten efter 2:18 het nedsprutad på kropp fram som bak och i ansiktet av kallt lervatten. Idag var det inte riktigt läge att fika på Ulriksdals slottscafé som kör med fina tygklädda stolar ;) Efter ett kort fikastopp och två koppar kaffe rullade vi hemåt igen med kaffestärkta ben och vinden lite sida med. Hemma i Märsta skiljdes två nöjda skitiga cyklister åt, Ricke hem till sig och jag upp till föräldrarna för att skölja av värsta skiten på cykeln. Sen raka vägen hem för en sluttvätt i badkaret så den är ren och fin förgenomgång och upputsning.
.
Lyckades också med konststycket att pricka ett häftstift sista biten hem så nu blir det till att kränga av UST däcket och laga hålet med Hutchinson Rep'air tubeless kit. Ett riktigt bra distanspass idag med effektiv cykeltid 4.21.33 och en snittpuls på 133 slag/minut. Gick runt hela passet på bara 4 flaskor(2 liter) vatten och två koppar kaffe, tillförde alltså inga kolhydrater under själva passet.
..efter bara 30 minuter, hur det såg ut efter 4:21:33....


5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, grymt skitigt idag.. men kul.
Vi får hoppas på tyskarna, de kan det där med att hålla tider, jag förväntar mig en klar förbättring;)
/
Ricke alias "mr Mitokondrier"

Niklas Källström sa...

Tysken kan :)
Skitigt men kul så sant Ricke.

Det där sista med "alias" visar sig i sommar...

Velonavia sa...

Snygg bild, den andra...

Niklas Källström sa...

Tack Mankan!

Johan Mölleborn sa...

Härligt! 4 timmar på tom mage är melodin.
Försova sig till klockan 10? Har inte hänt de sista 3 åren...
/J