Sidor

lördag, januari 24, 2009

Lyst med sin frånvaro i veckan...

Huua! vilket väder man möttes av när klockan ringde 06:30 för att börja röra ihop frukosten. 1 plusgrad och lätt regn eller vad det nu var som kom ned från skyn, idag gick det inte ens att lura sig själv med.... det klarnar nog upp snart :) Att lägga om till dubbdäck igen på vintercrossen kändes onödigt eftersom den här smörjan är borta till imorgon Söndag om värmen och regnet håller i sig. Gjorde en snabb analys av underlaget utanför porten och kom fram till....mtb i endurospåret får det bli idag istället för landsväg som tänkt.

I skogen låg det riktigt mycket snö kvar av det som kommit senaste dagarna, klart mer än vad jag hade räknat med. Till skillnad från det där bruna snöblasket jag fick njuta av ner till och hem från skogen var snön där vit ock fin dock lite blöt och tungtrampad. Greppet var det dock inget fel på trots att jag fick spåra eftersom enduroåkarna har lyst med sin frånvaro i veckan. Valde att släppa ut lite luft ur däcken innan jag rullade iväg på träningen för att förbättra greppet, nu 1,7 bar i mina NN 2.25. Gjorde en slinga som jag körde 3 varv bakom värmeveket och ner till Steningebadet innan jag tog grus- och skogsväg ner till Rosersbergs slottspark. Parkstigen längs Mälaren fram till slottet och tillbaka upp till Botele udd. Nu hade den tunga blöta snön börjat fastna i drivlinan som inte riktigt ville hänga med på dom tyngre växlarna. Beslöt mig därför att runda av passet och rulla hemåt innan kedjan börja rappa allt för mycket.

Blev ett riktigt bra distanspass trots ruttet väder och ett underlag som var tungtrampat värre. Tillbaka vid porten blöt och fin med en effektiv cykeltid på 2:42:55 och en granne som fällde kommentaren, -kan det här verkligen vara nyttigt :)

A b s o l u t !5 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha...humor Niklas..:)

Haningerox sa...

Själv hade jag 17 grader ,vindstilla och Liam neeson på Macbooken när jag cyklade=)

Niklas Källström sa...

Klart det är humor, skrattade mig igenom hela passet när jag tänkte på att jag får göra det här helt gratis ;)

Värme är klart överskattat ;)
Så underbart! din lyllos!

Anonym sa...

Du får klippa in lite Action Cam nästa gång! :)

Niklas Källström sa...

Jo jag vet David, måste bara klura ut ett litet smidigt färste för kameran.

Fortsättning följer...