Sidor

lördag, januari 10, 2009

Till efterrätt serverades det...

Ricke mötte upp mig utanför porten för gemensam cykling ner till Steningebade för att möta upp dom andra(Håkan, Robban , Emil) cyklisterna. Självklar var siktet inställt på endurospåret och endurospåret blev det i timmar och en massa nya slingor, sweet! Vi började lite lätt i skogen skogen ovan badet och beta oss sakta men säkert bort till Krogsta gård. Över järnvägen bort mot Norrsunda och över E4:an innan vi vek upp vänster på rullstensåsen fram till Skogby. Ut på vägen igen och 200 meter asfalt innan vi vek höger in på spåret i skogen som är på höger sida om vägen i riktning in mot Arlanda. Vi han med ett långt härligt uttervarv innan det var dax för Håkan att tacka för sig och rulla hemåt. Vi andra nötte vidare i spåret bort mot Starrmossen och kom in på en slinga som var ocyklad för oss, helt sjukt fin slinga där berghällar, granskog och tallskog flöt ihop till nått riktigt fint, helt sagolikt!

Efter att ha snurrat runt på den nya slingan ett tag kom frågan, vart är vi..... Inte helt lätt att orientera sig vad som här hit eller dit mitt ute i skogen när man irrat runt på ett endurospår som slingrar sig fram och tillbaka, upp och ner igenom skogen. Efter mycket om och men, hit, nej dit, här kom vi ju ifrån.....kom vi fram till en skogsväg som ledde oss ut till vägen mellan Starrmossen och Kimsta. Vi satte nu kurs mot Brotorp där Emil lämnade oss för att styr hemåt medans jag, Ricke och Robban tog stigen bort mot viadukten som leder över järnvägen(Arlanda express). In på Endurospåret igen som går längs med järnvägen bort till Arlanda stad där vi cyklade under E4:an för att nu ta sikte på Märsta. Blev stigar och motionsspår innan vi tillslut kom ner till den gamla gångtunneln under järnvägen nere vi Märsta centrum.

Här lämnade Ricke Robban och mig för att hinna hem innan det var dax för kvällspass på Arlanda. Både jag och Robban ville ha lite mer tid på sadeln så vi tog oss tillbaka ner till Steninge och ett grusvägsvarv uppe i skogen innan vi kom fram till Steninge badet igen. Vi följdet åt upp till Valsta och Robbans port där vi tacka för idag och jag tog mig ner till föräldrarna och tvättade av den skitiga cykeln. Snabbtvätt och sedan raka vägen ner till mig för dusch, mat och varma kläder, effektiv cykeltid 3:07.43.

Direkt upp i lägenheten blir det alltid en återhämtninsdrink, Gainer Pro som ger(68 g kolydrater/24 g protein/2 g Fett) precis vad jag behöver för att snabbt stoppa nedbrytningen i musklerna. Nu med drinken i magen kan jag duscha och laga maten i lugn och ro utan att det känns som slutet är nära. Det blev idag pasta med kalkon och spenat tillsammans med en lite råkostsallad utav riven morot och surkol, till efterrätt serverades det ryggläge i soffan med en kopp kaffe.... nice peggio!

Tack Ricke, Robban, Emil och Håkan för idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själv! kalasrunda.
/Ricke

Niklas Källström sa...

Härligt med frusna och stenhårda skogsstigar, kalas!