Sidor

fredag, februari 20, 2009

Lätta växlar med hög kadens...

Vilket trevligt träningsväder jag fick idag, strålande sol och en härligt blå himmel, hmhmhmm! Effektiv cykeltid 1:21:43. Blev ett känna-på-pass idag också för att få lite kläm på hur långa pass jag vågar dra iväg på och ta mig hem för egen maskin :) Idag höll jag koll på min puls hela tiden så att den inte stack iväg för mycket i motvinden eller backarna. Det är nu framförallt i backarna det gäller att hålla igen om jag ska orka med lite längre pass nu med ett snålt energiintag. Väldigt lätt att gå på lite för hårt i början av passet då man är pigg och fräsch men det slår snabbt tillbaka med att man kroknar väldigt snabbt och återhämtar sig aldrig under passet. Lätta växlar med hög kadens och försöker sitta ner så mycket som möjligt för att orka vara ute längre.

Det kan verka vara näst intill en omöjlighet att gå ner de överflödiga kilona, men sett ur en fysiologisk synvinkel är det faktiskt lätt som en plätt! :)
Om jag äter mindre än jag förbränner under dagens lopp, kan jag inte undvika att gå ner i vikt! Det finns två sätt att skapa obalans, 1. jag ökar min förbränning genom att motionera mer än jag brukar(kan bli svårt), 2. jag sänker mitt energiintag genom att äta mindre än jag brukar. Den bästa lösningen är dock en kombination av de båda metoderna. På det sättet uppnår jag nämligen största möjliga obalans mellan energiintag och förbränning och därmed också den största viktminskningen. Det kräver ett samlat energiunderskott på 7,4 kcal för att förbränna 1 gram fett. Om målet är att bli av med hela 10 kg, blir det 10 000 g x 7,4 kcal = 74 000 kcal. För att förbränna 10 kg på 10 veckor, krävs ett dagligt energiunderskott på 1057 kcal(74 000 kcal/70 dagar = 1057 kcal).

Så nu är det väl bara upp till mig...

4 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Jobbigt med all matematik...

Jag väger 3 ½ kg för mycket just nu.I juli vägde jag 71,4 eller något. Nu mellan 76-77. Hur många semlor måste jag hoppa över i mars ? :)

Jag vet att jag kommer gå ner om jag börjar cykla mer. Men motivationen har inte riktigt funnits de sista månaden. Tlls nu, nu när man har Mallis i sikte. Men jag får fan ont av att cykla. Det är ett helsike att vara en gammal gubbe ibland. :(

Jag är faschinerad över din målmedvetenhet Niklas.

-Skogling

Niklas Källström sa...

Häng med här nu Skogling..

Det kräver ett samlat energiunderskott på 7,4 kcal för att förbränna 1 gram fett.
Ditt mål är att bli av med 3 1/2 kg fett, måste du därmed skapa ett energiunderskott på minst 3500 g x 7,4 kcal = 25900 kcal.
För att förbränna 3 1/2 kg på 31 dagar krävs ett dagligt energiunderskott på 863 kcal(25900 kcal/31 dagar = 863 kcal).

Eftersom en semla inehåller ca: 500 kcal måste du avstå 51,8 semlor under Mars månad Skogling :)


Det svenska vädret är inte något hit just nu, ena dagen minusgrader för att nästa dag bjuda på plusgrader å regn :(
Men du har ju mallis i sikte du, grattis!

Träningen flyter på bra men med kosten kanske det har slavats lite eller en del ;)

Johan Mölleborn sa...

Det är ännu svårare att få ihop viktnedgång och cykling nu när det är kallt. Det verkar som att återhämtningen blir sämre när det är kallt ute, eller så är jag bara slö. :)

Du som jobbar med flygplan och sånt, kan inte du fixa sommar snart?
/J

Niklas Källström sa...

Säger du det så är det så Johan! Det är alltså kylan som gjort att jag slavart med kosten dom senase 3 veckorna :)

Klart jag kan fixa sol och värme, jag jobbar natt Måndag och Tisdag då ska jag ta tag i det. Tar en av våra MD80 som står konserverad i väntan på försäljning och bygger om den till en väderraket. Jag gör helt enkelt bara en kopia av Kinas väderraket som Nordkorea lånade under Peking-OS.

Du kan nog räkna med högsommarvärme lagom till helgen Johan...