Sidor

söndag, juli 05, 2009

Bättre har jag sett...

Det var ganska stelt i kroppen efter gårdagens vurpa, inte helt lätt att stoppa ner det jag skulle ha med i ryggfickorna. Att nå mitten fickan var ett #¤%&¤!
Ett annat problem var att hitta ett bra grepp på styret utan att komma åt det nu variga såret i handflatan. Vänsteraxeln tyckte inte om när jag stod och trampa, gjorde rejält ont varje gång det var dax för vänster sida att dra. Trots dom här små blessyrerna kom jag hem nöjd och belåten med ännu en härlig dag på sadeln.

Cyclocross in till Hagaparken och Koppartälten igen för ett trevligt kaffestopp. Samma väg in som sist, tillbaka hem blev det ett annat vägval den här gången. Vid Häggvikts station vek jag väster ut mot Järvafältet. Genom Järvafältet bort till Stäket tog jag via, Bögs gård - Väsby gård – Fäboda – Villastaden – Stäket. Nu skogsstig och motionsspår fram till Ängsjö och vidare på grusvägen som leder bort fram till Tegelhagen. Härifrån och fram till Norrsunda blev det en mix av asfalt, grus- och skogsväg via Kairo – Sättra – Manilla – Rosendal – Skrikboda – Krogsta - Norrsunda. Nu blev det cykelvägen in till Märsta för att kunna trampa ur mina nu trötta benen på mycket lätta växlar. Effektiv cykeltid 4:17:22, 4 flaskor vatten och en powerBar som jag tog precis innan jag rulla in i Märsta. Vid Koppartälten blev det 2 koppar kaffe och en cola light.

Hon tjejen på den lilla badplatsen bortom Edsvikens tennisbanor blev rätt överrumplad när det kom en cyklist i full fart runt hörnet på den grusstigen längs Edsviken när hon var i full färd att byta om. Naken tog hon tre snabba steg och huka sig bakom en barnvagn men tyvärr tjejen, ett vant cyklistöga missar ingen. Log lite åt henne där hon titta fram bakom barnvagnen när jag passera och konstatera att bättre har jag sett som cyklist ;)

8 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Vilken brygga exakt var det? :)

E-king sa...

Hahaha...fyfan...Nu vet vi att du är en fluktare också..;)

Niklas Källström sa...

De' du Skogling, det vore som att berätta var "den heliga graal" ligger gömd om man visste det ;)

Fluktare är helt klart ett underskattat tidsfördriv :)

Johan Mölleborn sa...

Först ligger du hemma och är sjuk i flera månader sen är du ute och cyklar 4 timmar om dan. Det finns bara av eller på hos dig va? :)

Härligt med lite flukt på cykelrundan.
/J

kallegunnar sa...

hmm alltid härligt med lite utsikt:)

testa kajak:) det kan ge oanade minnesbilder....

Niklas Källström sa...

Att komma ljudlöst med en kajak längs strandkanten kan nog överraska en del :)

E-kingen sa...

Det verkar som hela cykelvärlden består av "horny old bastards"...;)

Niklas Källström sa...

Jo så(av å på) är det nog Johan, cykelsuget är stort just nu :)

Snart är du också där Kungen, kanske...