Sidor

måndag, juli 06, 2009

I bästa PRO-stil...

Det var bara att lägga om till landsvägsdäck på cyclocrossen igen, tempokungen vara tillbaka och hemma efter Veteran SM och vill köra landsväg. Nu måste jag få tummen ur å fixa till(byta) mitt vevlager på SuperSix:en så jag slipper lägga på lvg-däck på crossen titt som tätt.

Mötte upp Ricke straxt efter 11 och vi bestämde att köra Märsta - Rimbo - Märsta. Bra fart från första början så det vara bara att bita ihop och nöta på eftersom vinden bitvis var jobbigt hård på dom öppna fälten. Den här sträckan är allt utom pankaksplatt, upp och ner nästan hela tiden, inga jättebackar med det blir jobbigt ändå om man försöker hålla farten uppe. Å är man som jag inte i toppform blir det ju inte lättare, här märks dom extrakilona jag släpar på nu. Sista backen Söderbybacken innan Rimbo höll jag igen lite för att spara krafter till kommande skyltspurt. Precis innan man kommer in i Rimbo från väg 280(Stockholmsvägen) sitter en vit fet skylt med Rimbo på, den var det. För att ha en rimlig chans mot Ricke fick han inte veta i förväg att vi skulle skyltspurta. Precis när jag drog igång ropa jag, skyltspurt! fick ett par meter direkt men sen börja Ricke sakta å säkert ta in och precis innan skylten skicka fanskapet ;) fram framhjulet i bästa PRO-stil å vann med 1-2 decimeter. Ricke rulla in i Rimbo med ett leende och jag med toksumma ben, kaffestoppet satt rätt fint nu.

Hem samma väg som ut, Ricke fick dra när vinden var som elakast och själv fick jag bita i rätt bra bara för att inte tapp Ricke's bakhjul när han mosa på, puh! Efter sista backen upp till Starrmossen känns det alltid så skönt i kroppen för man vet att nu är det lättåkt sista biten ner till Märsta. Tyvärr hade tidtagare-Almgren inte nollställt cykeldatorn visade det sig när vi var hemma så någon exakt effektiv cykeltid har jag inte idag. Men jag är jäkligt nöjd med farten, trodde inte jag skulle orka med ett sådant här hyfsat tempo i 10 mil efter bara 10 dagar på sadeln, bådar gott för framtiden kanske...

Tack för idag Ricke!

3 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Ha, precis som jag trodde, du är tillbaka på nolltid!

Gött mos, du skulle ha myglat mer innan skylspurten bara:)

/Katarina

Niklas Källström sa...

Kanske inte riktigt tillbaka helt än Katarina, det finns en del att jobba på ;)

Nästa gång ska jag inte skänka bort skyltspurten så lätt :)

Anonym sa...

Makalöst va bra det gick, otroligt efter så lång frånvaro. som sagt "du har det ju så lätt för dig"
Första & sista gången jag tar en skyltspurt mot dig;)
Skönt att du är tillbaka!
/Ricke