Sidor

tisdag, augusti 04, 2009

Ergonomiskt känns dom felkonstruerade

DHL levererade ett paket från tysken, Bike24 med den nya komponentgruppen till regn- och vintercrossen. Nu åker Shimano Ultegra SL av och Campagnolo Veloce QS Ergopower på, står inte ut längre med dom gamla Växel-/bromsreglagen från Shimano. Ergonomiskt känns dom felkonstruerade sedan jag gått över till Campagnolo och SRAM på dom andra cyklarna. Tycker också att växellägena är odistinkta och långslagig jämfört med dom andra två. Rent funktionsmässigt och ytfinish levererar Ultegra SL toppklass! Men jag kommer inte överens längre med handtagens utformning. Nu är det bara MTBn(Cannondale Scalpel) som kör med komponenter från Shimano, men Scalpel:en kanske snart är ett minne blott...

3 kommentarer:

Tille sa...

Kan bara hålla med. Det känns fel liksom. Nu skall jag bara lista ut vad jag skall bygga runt min lätt begagnade Centaurgrupp som ligger under byrån och lurar. Halvfulpendlare ligger bra till.

Anonym sa...

Känner för att uppgradera min racer. Du verkar ju ha bra begade shimanokomponenter till salu?


/Mikael S

Niklas Källström sa...

Gruppen är till salu, dock utan bromsar eftersom jag kör med skivbroms på vintercrossen.

Hör av dig så löser vi det.