Sidor

lördag, augusti 15, 2009

Lång härlig dag på sadeln...

Egentligen skulle det räcka att skriva, vilken härlig dag! Men jag får väl rita ner lite till om en lång härlig dag på sadeln. Ricke och jag rullade bort till tullen där det var samling 08:00 för dagens Mälaren runt, korta varvet. Strax efter 8 rullade ett 10-manna gäng iväg bort mot Sigtuna där vi plockade upp Sunkan & Lagerkvist. Sen rullade allt bara på lugn och fint fram till Enköping där vi stannade till lite snabbt för att fylla på vattenflaskorna. Efter Enköping blev det 55:an ner mot Strängnäs där vi tog en kaffestopp nere vid båthamnen. Sen rullade allt bara på helt odramatiskt i lugnt snacktempo fram till nästa stopp i Vårsta. Okej, det blev en liten tempoökning efter kaffestoppet i Strängnäs. I vårsta blev det ett lite längre stopp där en del bara tog en fika medans andra valde lite matigare saker.

Med energidepåerna på fyllda fortsatte vi på 226:an fram till Hagsätra(tror jag det var) där vi lämna 226:an för cykelväg sista biten in mot Stockholm och Gullmarsplan. Sen bara rakt igenom Söder och ner för Götgatsbacken mot Slussen och vidare igenom stan, Munkbroleden - Vasabron - Vasagatan - Norra Bantorget - Torsgatan - Solnabron - Solnavägen - cykelväg bort till Fösundaleden. Fortsatte sedan längs med järnvägen på cykelväg fram till Silverdal där vi vek ut på Sollentunavägen som vi körde på ända fram till Norrviksleden. Sen blev det Stockholmsvägen som sedan övergår till Norrsundavägen ända in till Märsta där vi bröt upp. Kände mig riktigt "fräsch" när jag klev jag av cykeln vid porten med 22,7 mil i benen. Efter dusch, mat och glass sorbet blev det en skön bensträckare i soffan, sweet! Effektiv cykeltid 7:39:27 och gjorde av med 7 flaskor vatten, 4 Powerbar + lite torkad frukt.

Skyltspurt blev det i massor men helt ärligt, är det inte rätt löjligt med skyltspurt. Jaga blå vägskyltar, moget! ;) Skämt å sido... det vara bara inse att mot Robban och Gustav fanns inget att göra. Stefan och Ricke tog nog varsin med sen var det Robban och Gustav för hela slanten med Robban som vinnare tror jag.

Det var visst inte bara vi som körde Mälaren runt. Motorcyklarna körde också sitt årliga Mälaren Runt , ett evenemang som förra året lockade 20 000 ekipage. Helt galet med motorcyklar på vägen mellan Strängnäs och Södertälje.

Tack grabbar för en härlig dag!

7 kommentarer:

Nypan sa...

Måste varit en perfekt dag för den rundan. Själv har jag aldrig kört varvet åt det hållet av nån anledning. Vi kör alltid från barbarby och via södertälje. Man kanske skulle testa andra hållet nån gång för at variera den rundan lite :-)
/Nypan

Tille sa...

Jättekonstigt att köra åt det hållet. Det blir ju helt fel med spurten om Barkarbyskylten!

Jörgen sa...

Kul att se att Robban är i farten igen. Hoppas vi ses på Skokloster nästa helg.
/Jörgen

Niklas Källström sa...

Tror varvet är bäst medsols då slipper man tråckla sig igenom Stockholm på slutet som vi fick Nypan.

Vi fick Sigtuna Kummun att spurta om staxt efter Väsby på slutet :)

Robban var het vid skyltarna och dragvillig igår.

Patrik Skolling Möller sa...

Jag tycker en av cyklisterna tittar oförskämt intresserat i dekoltaget... :)

Fin runda. Eller hur ?

Niklas Källström sa...

Gubbsjuka bara :)

Ja det var en riktigt fin runda, nu vill jag köra hela varvet.

Anonym sa...

Saknade dig på Knivsta Triathlon, nu förstår jag varför :-)

/Mikael S