Sidor

fredag, augusti 21, 2009

Med hjälmen på trekvart...

Äntligen ett riktigt träningspass, i veckan har det bara blivit jobbpendling med cyclocross på en mix av asfalt, skogs- och grusväg. För att få en lite behagligare resa hem styrde ut och upp mot den rätt kraftiga vinden. Soloträning idag så jag valde att köra med musik i öronen för att få tiden att rinna på lite snabbare. Rullade ut från Märsta och bort mot Arlanda för att kryssa mig fram i motvinden med sikte på dagens vändpunkt, Stockholm, och Djurgården. Tog mig bort och in till Djurgården via, Arlanda - Trosta - Kimsta - Sälna - Skålhamravägen och Hagbyvägen bort till Täby. Vidare på Enebybergsvägen fram till Danderyd, Mörby - Bergshamra - Frescati - Lill-Jansskogen - Gärdet - Manilla - Djurgårdavägen - Strandvägen - Hamngatan - Sveavägen - Norrtull.

Äntligen ute ur storstadssmeten så det går att fläska på lite igen och nu med en skön medvind. Börjar bli rätt fullt med jobbpendlare nu på cykelvägen ut från stan som vinglar fram och tillbaka okontrollerat utan att ha pejl på omgivningen. Kostymklädda damer och herrar som flexat från jobbet(flex = jag smiter från jobbet) med hjälmen på trekvart precis som en kräfthatt. Framme vid Järva krog lämnade jag cykelvägen och jobbsmitarna för att ta Järvavägen fram till Polishögskolan. Nu med vinden sida med på Sollentunavägen ända fram till Norrviksleden. När jag svängde höger in på Norrviksleden övergick sida med till rak medvind, sweet! Med vinden i ryggen gick det att hålla fina 35-40 km/h ända hem via Norrviken - Rotebro - Upplands Väsby - Rosersberg - Märsta. Effektiv cykeltid 3:17:23.

Slit och släp, inte ens 5 minuters vila uppe i lägenheten eftersom jag hade skjutit på ok no:1, gräsmattan hos föräldrarna som är på semester. Nu har jag dragit på den där gräsklippningen i snart två veckor och på Söndag kommer dom hem. Ruskade snabbt ihop en portion Gainer Pro(67% kolydrater och 24% protein) innan jag tog en rask promenad upp till gräsmattan. I lätt duggregna gick bara första halvtimmen åt att plocka upp alla ¤%&¤ äpplen som ramlat ner på gräsmattan, toppfyllde en sån där gröna sopptunna på hjul. Sen återstod bara gräsmattan stor som en fotbollsplan med alla dessa rabatter och buskar att kryssa runt....¤%&# va det är romantiskt med villa och stor tomt ;)

4 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Ja de däringa vingelpellarna har man respekt för...
Det är som bäst att hoja i juli. När alla är borta. Eller med polare man litar på. Som t.ex. en runda upp till Alsta med svettogubbar. :)

The Ruler sa...

Ojojoj..vad synd det är om dig som måste plocka upp lite äpplen och sen klippa gräset...;)

Niklas Källström sa...

Jag e rätt för att upp till Alsta kommer der går raktfram och snabbt :)

Det är lätt att var kaxig när man ligger i soffan med en liten liten 13" dator. Ursäkta, det är ju ingen dator utan en MAC ;)

The Ruler sa...

Anfall är bästa försvar...:) Innebär att jag har rätt..;)