Sidor

lördag, augusti 08, 2009

Min nya vän...

Efter två dagar med vila från cykling var det dax för lite distans igen och att vilan gjort gott kändes direkt. Rullade ut från Märsta strax efter 10 i ett sommarväder som var på topp! Hade inte riktigt rundan klart för mig när jag rullade iväg med dom båda småvägarna upp till Knutby och tillbaka ner mot Rimbo var givna. Två riktigt fina vägar dom här båda, slingrar sig fram och upp å ner i en härligt lantidyll. Det var där hon stod i hagen precis utmed vägen när jag var på väg ner mot Rimbo, min nya vän. Var bara tvungen att bjuda henne på lite färskt gräs från hagens utsida och det uppskattades direkt. Lite gräs och en bild så rullade jag vidare. Tänk att bara glida omkring i en hage och käka grät hela dagen, fan vilket fin liv!

Kaffestoppet hade jag tänk ta i Rimbo men så blev inte fallet för där hade man bestämt sig för att ha Rimbodagen. En familjefest i Rimbo centrum med musik, tivoli, veteranbilar, hantverkare, föreningar,företag och köpmän m.m. Helt galet mycket folk och på "mitt" café var det mer än full med gubbar, tanter, skrikande ungar och 10 meter kö fram till kassan. Det var bara att ställa in kaffestoppet och rulla vidare. På väg ut passera jag en mobil scen där någon lokal förmåga "sjöng" covers....något så fruktansvärt gräsligt har jag inte hört på länge!

Framme vid Lunda Livs kostade jag på mig ett snabbstopp för att köpa en Cola Zero att svalka strupen med. Efter en skön kolsyrerap hoppade jag upp på cykeln igen för sista lilla biten hem i skön motvind. Hemma blev det en skön dusch innan jag tvättade upp cykelkläderna lite snabbt i handfatet. Klämde i mig en burk Kesella lätt, två bananer och en näve russin innan jag lag mig på soffan för 1 timmes vila innan det var dax ännu en natt på jobbet. Direkt på jobbet blev det kycklingfilé med saffransris och riven råkost, mums! Effektiv cykeltid 4:11:41 och 4 flaskor vatten + en Powerbar.

4 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Jag vill också hoja till Rimbo någon gång. Hur lång blir den där rundan och vilket snitt har du ?

Söt ko. :)

-Skogling

Niklas Källström sa...

Du är välkommen Skogling!
Den här rundan mätte 13 mil, snittfarten blev 30,3 km/h.
Mitt energiintag är lite snålt ställt just nu så jag orkar inte hålla mer fart. Måste hålla igen ordentligt i backar för att inte gå tom på slutet.

Vi är vänner för livet! ;)

Patrik Skolling Möller sa...

Då låter det som om vi är rätt jämna. Jag hade 29,8 på min 13-mila i dina trakter. Med Ischjas mot slutet... :o

Vi ses snart !

ElMaco sa...

Ja du nirre! Vet inte vad det heter..men det kallas bl a för djurplågeri..;)