Sidor

måndag, augusti 03, 2009

Skitkärringen kontrar med...

Vet inte vad jag tänkte på när jag skulle ge mig iväg på dagens träning....hade tänkt köra landet tur å retur(14 mil) med ett kaffestopp där som mamma & pappa skulle bjuda på. Rullade iväg straxt innan 11 och på väg ut ur Märsta fick jag en olustig känsla att jag glömt något. Kände i ryggfickorna men där var allt med men precis innan Sigtuna tittade jag ner på ramen, inga vattenflaskor...smart! Bara att vända om och hämta dom, tillbaka vid ruta ett(porten) igen efter 30 minuter. Efter att ha hämtat båda flaskorna och nolla cykeldatorn orkade jag bara inte cykla samma väg en gång till, ringde och avboka kaffet hos mamma & pappa och drog nordost istället. Det var rätt skön att få kliva av cykeln i Rimbo för ett kaffestopp eftersom jag fick njuta av en härlig motvid ända upp till Knutby.

Klev in på caféet och ställde mig i kön och började plocka fram pengarna till kaffe och cola light. Han bara inta min plats i kön innan damen(senare skitkärring) vände sig om synade den svettiga cyklisten ett par gånger från topp till tå med en inte allt för munter blick innan hon vände sig om igen. Hon skulle ha en dagens med kaffe, betalade och gick bort till borde med bestick, bröd och kaffet. Jag kliver fram för att köp min kaffe och cola när skitkärringen bara avbryter min beställning med.... -vilka dåliga kaffekoppar ni har, det finns ju inget öra på dom. Flicka bakom disken säger med en mild vänlig ton, -det står vita kaffekoppar på hyllan under med öra. Skitkärringen kontrar med -dom var små. Flickan bakom disken vänder sig mot mig igen och ska precis ta emot min beställning när skitkärringen vräker ur sig -vilket konstigt bröd ni har! finns det inget annat? Flickan bakom disken förklarar att det är det bröd dom har idag mad sin vänliga ton. Fan nu hade jag bara go lust att gå fram med en avkapad hagelbössa och tycka upp den under skitkärringens haka och trycka av.

Med mitt kaffe och kall frisk cola light i magen rullade jag vidare hemåt igen och nu med skön medvind. Det var skön med medvind för mina ben var inte helt fräscha efter lördagens genomklappning. Blev lite nya vägar idag och riktigt fina sådana, brukar bara runda Rånäs men idag körde jag ända upp till Knutby innan jag vände tillbaka ner mot Rimbo igen. Se kartan nedan för komplett runda, effektiv cykeltid 3:47:53.

1 kommentar:

Patrik Skolling Möller sa...

Ha ! Vi kunde nästan mötts däruppe igår !
Jag var vid Arlanda och körde samma väg som du nästan samridigt. :)