Sidor

lördag, augusti 01, 2009

Som att skallen skulle explodera...

Det var allt annat än torrt under dagens träning som gick på landsväg, 5 torra och rena cyklister rullade iväg på dagens distanspass 09:00 från COOP. Men det tog inte lång stund innan vattnet från vägbana efter nattens regn gjorde oss så där mysigt småblöta. 30 minuter in i passet kom första regskuren och sen var det regn-uppehåll-regn-uppehåll-regn resten av tiden. Farten var bra redan från start och kanske lite för bra för mig vilket jag skulle bli varse om lite senare. I backarna innan Kårsta kände jag att det här kommer bli ett ”##% slit för mig idag. Backen upp från Kårsta mot väg 280(Söderhall) var det bara att inse fakta, slå av på tempot som dom andra tog backen i och köra mitt. Väl upp kom jag snabbt tillbaka till tempot vi höll innan backen och som hölls fram till Brottby. Här tog vi vänster in på vägen som leder fram till Åkersberga med både Forsenbergsbacken och Hakungebacken. Fick slita på rätt bra redan i första backen men sen kom Hakunge, från halva och till toppen låg jag stadig på 3 slag från maxpuls. Körde hela backen med 50 meter sittande och 50 stående för att orka med och innan toppen kändes det som att skallen skulle explodera. Desto skönare var då utförskörningen ner till Österåkers kyrka där vi vek av vänster med sikte på Dommarudden för dagen fikastopp.

Väl framme titta solen lite försiktigt fram en liten stund medan vi njöt av kaffet och annat gott. Första gången jag var där men inte sista, ett riktigt trevligt ställe! När vi lämna Dommarudden var det dax för lite duggregn igen å så jag med mina trötta och stela ben, hua! Vi körde Sjöbergsvägen tillbaka till Brottby som är allt annat än platt, upp-ner-upp-ner hela tiden. Tog inte mer än ca:1 km in på vägen innan jag befann mig i ett stadium mellan the big bang och härdsmälta. Det var bara att inse att om jag fortsätter så här gå in i väggen helt. Erbjöd därför dom andra att ta sitt tempo hem så tar jag mitt utan någon stress i backana. Så blev det nu inte eftersom dom bestämde att ta det lugnt i backarna så vi kunde hålla ihop hela vägen hem, tack! Stoppa i mig en Powerbar och fyllde på med vatten ett par gånger innan vi kom fram till Brottby. Sen körde vi lite lugnare i backarna och på så sätt orkade jag hålla farten uppe på slätan hela vägen hem. Rullade på bra nu med 33-35 km/h när det inte var allt för backigt. Klev av cykeln vid garaget blöt, skitig och trött för att spola av det värsta innan jag parkera cykeln för idag. Det är nog bara att konstatera att alla nattpass och lite för lite sömn dom två sista dagarna tog ut sin rätt. #¤%” det var riktigt läge sedan jag var så här trött, sliten å slut. I morgon blir det en cykelfri dag för att låta kroppen återhämta sig med en sovmorgon, chill i soffan och cykelvård(tvätt, genomgång, limma på nya tubdäck). Effektiv cykeltid 4:09:22.Två punkteringar han vi med idag, Morgan klämde till med en redan efter 30 minuter och jag på slutet när det var 30 minuter hem. Tänk att alla har så bra kommentarer och lösningar så fort det blir punktering, dom lustiga tillropen tycks aldrig ta slut. Själv förklarade jag att jag aldrig kör eller har kört punktering eftersom jag alltid byter däck i tid... Sen stod jag där med platt backdäck och fick ta emot glada tillrop. Eftersom både jag och Morgan kör med tubdäck så löste vi det hela snabbt och enkelt med en Vittoria Pit Stop punkaspray.

Tyvärr var olyckan framme idag också vid trafikplats Nybygget, Arlanda precis innan vi var hemma. Två bilar som kom från Arlanda på väg 273 och körde bara rakt in i rondellen som vi redan var inne i och Ricke blev tvungen att väja med följd att han slog i backen med full kraft. Jag lyckade precis undvika Ricke och cykel som kanade över vägbanan, att vägbanan var blöt och hal gjorde nog sitt till men det var bilen som vållade det hela. Ricke klarade sig ändå bra med ”bara” uppskrapad höft och armbåge, på cykeln blev styrlinda, bromshandtag, sadel och skewers plus cykelkläderna uppskrapade. Fick ett MMS från Ricke nu ikväll med en höft som inte så så mysig ut, svullen, blåslagen och uppskrapad. Bilen ja, den körde bara vidare som inget hänt!

Tack för idag Ricke, Morgan, Allan och Tomas!
Krya på dig Ricke!

3 kommentarer:

Jeppe sa...

Jävlar vilka idioter det finns, tyvärr! Krya på dig!

Anonym sa...

Allt är o k med mig, första lvg vurpan avklarad;)
/Ricke

Patrik Skolling Möller sa...

Tur att ingen skadade sig allvarligt. Vilka sjuka människor det finns... :o