Sidor

måndag, september 07, 2009

Får en att rysa av välbehag...

Tog en liten sväng med vintercrossen idag för att känna lite på den nymonterade SRAM Rival gruppen. Sittställningen har nu blivit mycket bättre med dom nya SRAM-reglagen som gör att jag kommer närmare med händerna. Händerna vilar också mycket skönare på dom här reglagen än på dom förra, Shimano Ultegra SL. Växellägena hoppar i med ett distinkt SRAM-klick som får en att rysa av välbehag, inget Shimano-svaj eller Campa-rassel här inte ;)

Blev ett lugnt distanspass på lite större vägar som inte är så kuperade för att lättare kunna hålla mig inom tänkt pulsintervall. Det lär bli rätt mycket av den här typen distansträning fram till årsskiftet för att sedan bygga på med mer fartlek och intervallpass. Kör på lätta växlar och i backarna håller jag igen ordentlig för att inte snittpulsen ska bli för hög, siktar på att snittpulsen ska ligga mellan 70-75% av maxpuls när distanspasset är genomfört. Så fort MTBn är klar kan jag slänga in lite distanspass i endurospåret som ger en mer taggig pulskurva. 3:07:52 i effektiv cykeltid idag och en snittpuls på 74% av max.

7 kommentarer:

martin sa...

Men Posa-skärmen fick vara kvar i alla fall, ett under av styggelse...

Niklas Källström sa...

Där har du allt lite fel Martin, jag skulle kalla den för ett mästerverk eller innovativ design.

En skärm med fokus på funktion kombinerat med design ;)

//Utvecklare

Den snart arbetslöse sa...

Usch!!

Nypan sa...

SRAM är riktigt bra tycker jag. Handtagens form, funktionen, vikten, känslan och allt man vill ha av bra reglage.
Cykeln ser ju riktigt kittad ut för en lång eländig höst :-)
/N

Markus Lindholm sa...

Jag föredrar också SRAMs handtag, det enda som är dåligt är framväxeln/framreglaget. Det skulle haft fyra slägen istället för tre.

martin sa...

meeen f5 f5 f5 f5....

Niklas Källström sa...

Precis Markus, ett 4:a läge hade suttit fint.

Snart F5 Martin...