Sidor

tisdag, september 01, 2009

Gamla stenar med lattjo tecken...

Tog cyclocrossen ut på grusvägarna bakom värmeverket fram till skjutbanan, kuperad terräng med fina grusvägar som slingrar sig fram och tillbaka utan biltrafik. Blev riktigt bra här uppe sedan det sattes upp ett par nya vägbommar som nu stänger ute all bilar som ändå bara ska gena. Efter en timme på grusvägarna tog jag skogsvägen från Botele udd ner till Rosersbergs slott och dom fina parkstigarna. Folktomt och bra här så det vara bara att stå på utan att behöva bromsa in för folk som strövar omkring och tittar på gamla stenar med lattjo tecken på. Fortsatte sedan vidare bort mot Ruinstaden och Rosendal för att ta skogsvägen från Runsa som leder fram till Snickartorp. Sen blev det transportsträcka hem på asfalt och grusväg hem till porten igen. Effektiv cykeltid 2:34:13.

Det börjar bli dax att utforska alla grus- och skogsvägar bakom Arlanda som slingrar sig mer eller mindre ända upp till Almunge. Men innan jag ger mig ut i skogen och utforskar är jag nog tvungen att köpa en terrängkarta över området för att kunna orientera sig. Höst med rolig pannlampsträning är snart här. Brukar massera batteriet till lampan under perioden som inte den används. En gång i månaden låter jag lampan stå på 4-5 timmar innan jag laddar på batteriet igen. En kolsvart skogsväg med en Lupine Betty 14 med 7 stycken 23W High Power LED som levererar 1500 lumens monterad på hjälmen är nästintill perverst.

2 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Argh ! Jag är riktigt avundsjuk på din Lupine. Jag kan bara inte övertyga min käresta om att en lampa för 5K är precis vad jag behöver. Var kan man sno dem ? :)

-Skogling

Niklas Källström sa...

Om du vill kan jag skriva ett intyg till din käresta som förklarar vilken ny värld du kommer upptäcka med en Lupine.

Skicka också med en fullmak som ger dig total frihet att förvalta 6000 kr ur familjens gemensamma kassa på bästa sätt ;)