Sidor

fredag, september 18, 2009

Lägga ner lite tid på att röja upp...

Det blir mycket cyclocross nu i väntan på att den nya MTBn ska blir klar. Drog iväg en beställning på förmiddagen till tyskarna(HS Bike-Discount) med alla komponenter till bygget utom ram och gaffel som redan kommit från andra www-butiker. Med crossen går det inte att ge sig på dom värsta slingorna i endurospåret utan man får hålla sig till dom mer "snälla" för att få lite flyt i cyklingen. Tyvärr såg jag till min fasa när jag och Sammy cykla hem från jobbet i torsdags kväll att det gallrats i skogen bakom ATCC (Air Traffic Control Centre) där en riktigt fin men tuff slinga av endurospåret går men som nu blivit ocyklingsbar. Pratade med Ricke om att lägga ner lite tid på att röja upp i endurospåret där. Det maskinen lämnat kvar efter sig är bara kvistar och grenar så det borde räcka med handkraft för att göra slingan i cyklingsbart skick igen.

Idag körde jag den slingan av endurospåret som går bakom värmeverket och som fortfarande är orörd. Tyvärr har den botre delen av den här slingan som går närmast skjutbanan drabbats av gallring också. Det vore klart värt att lägga ner timmar på att röja upp här också för skogen ser riktigt fin ut där dom gallrat. Om cyklingen idag var tuff bitvis blir det nog tuffare att få igång mina cyklande tjänstemän till någon vettig jobbnivå. Att röja upp i spåret är lite annat än att bygga kontorets längsta gemkedja, skjuta suddigum med linjalen, ligga i massagestolen eller springa på wienerbrödsmöten.

Blev en lite filmsnutt från skogen idag också med min kompaktkamera Casio Exilim EX-H10, effektiv cykeltid 2:28:41

8 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Du borde jobba med film och bild. Vet du det ?!
När skall vi ses så att jag kommer med på film då. Jag vill. Jag vill !! ;)
-Skogling

Niklas Källström sa...

Som sagt, jag är en glad amatör när det gäller bild å film men det är rätt roligt att pilla ihop en filmsnutt lite då och då.

Vi får väl ta en sväng i din skog där borta när min MTB är klar, du äger ju ingen cross ännu... ;)

E-kungen sa...

Fasen va du har fixat och trixat med kameran..:) Jag hjälper gärna till och röjjer i skogen..nu när man är med på banan!! :)

Lang sa...

Handarbete är för de lägre klasserna i samhället, jag ser gärna att ni är klara till på torsdag, vore bra om ni tog bort rötterna, uppförsbackarna samt hittade nån som kan cykla åt mig.

vänligen
Lang.

Niklas Källström sa...

Du Martin, rötter borde inte vara något problem med din nya värsting MTB. Men det förutsätter att du förstår dig på reglaget på styret och inte kör olåst när det ska vara låst och låst när det ska vara olåst, färsking ;)

Martin sa...

Skyller helt det lilla intermezzot på den i ärlighetens namn minst sagt bristfälliga användarinstruktion som tillhandahölls av den tidigare ägaren.

Katarina M-I sa...

Vad blir det för MTB ram?

/Myggan

Niklas Källström sa...

Snart kommer det bilder på MTBn myggan, Det byggs för fullt! :)