Sidor

lördag, september 19, 2009

Lätta hjul och hårdpumpade tubdäck...

Den har mest hängt här på väggen senaste tiden eller mer exakt sedan den 23/8 och rundan med KBCK. Lag i 8 bar i dom nu rätt tomma tubdäcken och gick över hela cykeln med en ny ren trasa och lite Motorex Bike Shine så var den som ny igen och redo för lite roslagsmil. Eftersom jag bara har tränat med cyclocrossen och vintercrossen den senaste hade jag nästan glömt bort hur lätt det rullar med ett par lätta hjul och hårdpumpade tubdäck. Nästan löjligt viken skillnad det är på rull mellan dom här cyklarna. En höst och vinter med en tungrullad vintercross gör dock bara gott för träningen och när man väl får plocka fram racern igen på våren brukar det bli en smärre chock hur lätt det kan rulla.

Men en nyputsad SuperSix, musik i öronen och med en skön solen mitt i facet rullade jag iväg mot småvägarna i Roslagen. Hade bestämt mig för att köra en runda som jag körde för första gången i början av Augusti med en massa fina småvägar som slingrar sig fram mellan torp, sommarstugor, bondgårdar och hagar med lyckliga kor som bara mest glider omkring och njuter av ett okfritt liv i sin hage. Biten upp från Vreten(se karta) till Knutby och tillbaka ner till Rimbo är bara för vacker, måster upplevas! Blev inget kaffstopp i Rimbo den här gången utan bara ett snabbt stopp för att fylla på vattenflaskorna. Höll ett jämt tempo med lätt återhållsamhet i backarna hela varvet för att jag inte skulle vara helt slut när jag kom hem. Trots min taktik var jag rätt mör i kroppen när jag klev av cykeln igen vid porten med en effektiv cykeltid på 4:17:32. Återhämtningen var förlagd till soffan tillsammans med en nygräddad pastagratäng och en DVD film, hmhmhmm!

3 kommentarer:

Nypan sa...

Oj. Den där kartan ska jag nog printa ut, stick ner i fickan och använda så snart som möjligt tror jag. Körde nästan på dom vägarna i lördags upp ill Rimbo.
/N

Johan Mölleborn sa...

Vi körde precis den vägen från Rimbo förbi Rånäs till Knutby i helgen, men åt andra hållet. Galet fint.
Det är kul när man kört crossen ett tag och plockar fram räsern. Känns nästan som fusk.
/J

Niklas Källström sa...

Med den här kartan får du en fin runda Nypan :)

Galet fin runda ni också fick till Johan.