Sidor

torsdag, september 10, 2009

Med Rickes snåljåps-gps...

Dom sista dagarna har det varit mycket snack och surfning om allt som rör GPS mellan Rick å mig. Ricke förespråkar snikversionen där man använder mobilen och något gratisprogram för att få in kartorna i mobilen med GPS-koordinater och waypoints. Jag däremot förespråkar en riktig GPS, Garmin Edge 705 som också kan visa och logga alla puls- och cykeldata. Blev än mer övertyga idag att en riktigt GPS är det bättre alternativet eftersom den följer med hela tiden och visa var man befinner sig. Visst det fungera helt okej med Rickes mobil, SE C702 men inte helt optimal, det tog lite för lång tid(tycker jag) att lokalisera sig om när vi blev osäkra på om vi valt rätt väg. Varje gång det inte riktigt flöt på med Rickes snåljåps-gps var jag inte sen att heja på och ge glada tillrop om hur förträffligt han SE C702 är. Börja också med att förklar för Ricke innan vi rullade iväg(09:00) att jag hade ställt hårddiskinspelaren att spela in Seinfeld mellan 23:00 - 00:00 ifall vi inte skulle hitta hemma tills dess med snåljåps-gps:en.

Skulle kunna skriva hur långt och mycket som helst om dagens runda men det får bli en nedskalad version plus en liten film från idag. Planen var att testcykla en runda vi planera och rekat med kartor på nätet där målet var att få ihop så många mil på skogs- och grusväg utan en massa transport på asfalt. Vi styre ut och upp mot Roslagen med sikte på Almunge som längs-bort-punkt. Rundan blev klart mycket bättre än vi kunnat hoppats på, hemma var vi med 9,3 mil och av dom kanske det var 1 mil asfalt. Det här var #¤%"& den bästa runda jag upplevt med cyclocross. Effektiv cykeltid 4:03:00.

Bloggade inget om träningen igår men det blev cyclocross då också, knappt 3 timmar på stigar, grus- och skogsvägar mellan värmeverket och Kairo.

Tack för idag Ricke!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Magiska vägar, grymt! Skulle va ballt att hänga med me crossen nån gång.

/Staffan

Anonym sa...

Ha ha, jag har inte lika bråttom som du.
Tack själv för en superrunda.
(de ryktas om en ny hottad variant av Garmin 705)värt att vänta på?
/Ricke

Gustav sa...

Köp en 705, jag lovar att du inte kommer bli besviken!
Såg ut att vara en riktigt bra runda, finns det möjlighet att få gps rutten, eller kanske till och med hänga på nästa gång? jag går ju bara omkring och pillar navelludd hela dagarna + att om en vecka får jag min nya crossram. : )

/gustav

Anonym sa...

Ser ju grumt ut, och i mina "hoods". Kan du inte lägga ut den i något gps kompatiblet format? Och som Gustav säger köp en 705!

Markus Lindholm sa...

Jag kanske skulle krossa mig upp åt det hållet någongång, fast min cross har fortfarande dubbdäcken på :)

Niklas Källström sa...

Jag har ingen GPs-logg men jag ska se om Ricke har en från rundan, återkommer här...

Ni är välkomna, den här rundan måste upplevas live!

Enligt min "GPS-informatör" kommer det en upphottad version av 705:an med större skärm...

Patrik Skolling Möller sa...

And the Oscar goes too... Vilken film ! Nu är jag övertygad om att det är en cross jag skall ha.

-Skogling

Jörgen sa...

Nice! Underbar film. Där vill jag också rulla med min cross. Hör av er om det blir nån mer gång.
/J

Anonym sa...

Här är rundan (inte den riktiga tracken) men snarlik runda blev det i a f.
http://ridewithgps.com/routes/6559#
Bara att ladda ner gpx filen (nere till höger)
Garanterar fler crossrundor i höst, häng med!
/Ricke

Niklas Källström sa...

Du är värd en cyclocross Skogling! :)

Vi säger till Jörgen.