Sidor

torsdag, september 24, 2009

Tyskarna leverera och jag bygger...

Då är den äntligen klar, min nya budget-MTB. Tyskarna leverera och jag bygger! Alla komponenter är noga genomtänkt in i minsta detalj för att få rätt längd, vinkel, typsnitt och kulör så allt gifter sig, förenas, blir till en. När ramen kom var det tyvärr en liten, mycket liten transportskada på överröret men det löste sig snabbt och enkelt med tyskarna(Bike24). Returnerade ramen tillsammans med kvittot på fraktkostnaden, 1 vecka senare var en ny ram tillbaka och pengarna för frakten insatt på mitt konto, service! Sen gjorde jag en beställning på resten av komponenterna hos HS Bike-Discount. Lag beställningen Måndag vid 10-tiden, strax efter 17 kom en avisering med kollinummer och Torsdag vid 10-tiden ringde posten på dörren för att leverera ett 14 kg tungt paket, världsklass HS!
Sen började det riktigt roliga, att montera allt på en helt ren ram. Allt blev rätt i beställningen och monteringen har gott bra. Okej, jag stötte på två små problem som löste sig lätt tack vare goda vänner. Problem 1. när jag skulle knacka dit lagerbanan på gaffelröret som inte ville åka ner med bara en gummiklubba. Ett samtal och sen pendeln in till stan med gaffeln i ena handen till min vän och hovleverantör av ramar och cyklar sedan Hekla Cykel på Kungsholmen. Med rätt verktyg och för att få lagerbanan på plats var det inte mer än ett par minuters jobb. Tacksam och glad tog jag min gaffel och begav mig mer till pendeln igen för färd tillbaka till Märsta och fortsatt monteringen. Tack för den fina service jag alltid fått av dig Binni, även när du är ledig eller har semester, tack!
Problem 2 kom när det var dax för att dra dit bromsskivan(centerlock) på baknavet eftersom min kassettavdragare var för grund invändig och inte nådde ner till låsringen för bromsskivan. Men en sväng över till Ricke's cykelrum så var den saken också fix, tack! Montering klar, gaffel injusterad och klar, fotograferad, i morgon blir det skogen.

8 kommentarer:

Crossguden sa...

Snyggt jobbat!!! :) Men när du säger budget..brukar det vara dyrt iaf..?!! ;)

Patrik Skolling Möller sa...

Jag säger snart upp bekantskapen med dig mullgubbe. :)

-Skogling

Katarina M-I sa...

Snyggt!!! Svart och cleant. I like:)

/Katarina- kör bara svarta fodral.

Lefty sa...

Måste ju motsträvigt säga det, men det ser ju jävligt bra ut. Dock lika hightech som ett spett, men men...enkel man, enkel utrustning...;)

Niklas Källström sa...

De mig bara lite pengar så ska jag bygga en budget-mtb åt dig också Sammy ;)

Men jag vill ju bara vara redo för Hässelbyskogen :)

Den blev faktiskt lite snyggare än jag vågat hoppats på Katarina. Riktigt nöjd med den aggressiva ramgeometrin.

Sammy sa...

Hehe...tackar...ska tänka på saken..:)

Niklas Källström sa...

Löjligt Lefty(Martin), vi får väl se hur kaxig du är efter 2 timmar i endurospåret med din förtvinade skrivbordskropp ;)

Stefan sa...

Goddamn vad snygg! Respekt.