Sidor

torsdag, oktober 15, 2009

Kom ut med en trainer...

Det var tänkt att det skulle bli pannlampsträning ikväll men orkade inte skita ner allt igen så jag körde lvg istället. Tog en sen em. sväng med vintercrossen på småvägarna bakom Arlanda. Vinden hade skönt nog lugnat ner sig när jag rullade iväg dock ganska kyligt i luften men det är vad som väntar en cyklist nu i ett par månade framåt. Kyla gör mig inget då är nederbörd i form av regn mindre trevligt. Tempot idag var lugnt, snacktempo. Träningen går nu lite på halvfart i väntan på besöket hos Aktivitus den 28:e. Effektiv cykeltid dryga två timmar.

Två lediga skiftarbetare(Jag och Ricke) passade på att uträtta lite småfix och en fika i Väsby centrum. Vi klämde också in ett besök hos Roger på Cykelhuset för att snacka lite skit och kom ut med en trainer, Tacx Flow. En trainer är nog ett måste efter besöket hos Aktivitus eftersom det förmodligen kommer bli en hel del intervallpass i deras träningsupplägg av vad jag sett från andras upplägg. Det blir liksom lite lättare att genomför ett intervallpass på en trainer, inte mindre jobbigt men lättare att hålla koll på tid/puls/watt under intervallerna

8 kommentarer:

Nypan sa...

Lycka till med trainerträningen. Det är rätt skönt ibland, och framförallt ger det ju möjlighet till ganska effektiv intervallträning.
/N

Johan Mölleborn sa...

Jag åker till Aktivitus på onsdag. Den där trainer kommer nog användas flitigt i vinter. Jag börjar dock bli lite stressad över att alla tränar så hårt. Måste börja klura på att skylla på om man blir avhängd i vår.
/J

Markus Lindholm sa...

äsch, jag vilar mig nog i form. Jag monterade ihop min trainer förra veckan, det har bara blivit ett pass sen dess. Jag är dålig på att hålla motivationen uppe under höst och vinter. Nu har jag ifs varit förkyld en vecka, så jag har något att skylla på.

Niklas Källström sa...

Tack Nypan! Jo det är väl det som är grejen(effektiv) med trainer kan jag tänka mig.

Kul för mig att komma ner veckan efter att giganten har varit där och satt standarden ;)
Du avhängd Johan, kanske i teorin men inte i praktiken :)

Montering...ja så långt har inte jag kommit, går mest och tittar på den nu. Montering får det bli i veckan när jag är ledig. Ingen fara Markus, det är långt kvar till GC :)

Tille sa...

Samma trainer och snart samma träningsprogram. Vi kanske borde träffas och köra en runda någon gång. Hur känns det med nästa Ötzirunda?

Jörgen sa...

Jäklar vad seriösa ni är med test på Aktivitus. Berätta gärna sedan om det ger förväntat resultat.
Trainer är för de med pannben. Jag klarar det inte.

/J

Johan Mölleborn sa...

Kör hårt på testcykeln imorgon. Ta i ordentligt så du kommer över 400 i maxwatt.
/J

Niklas Källström sa...

Tillmann, jag måste tyvärr stå över den här Ötzirundan eftersom jag jobbar.

Jörgen, jag är inte heller något fan av trainer med det är nog tyvärr ett måste nu.

Johan, under 400 watt ser jag som ett misslykande ;) 400 watt! vem tror du jag är...