Sidor

tisdag, oktober 06, 2009

Två små skjutglada tjänstemän...

Vilken dag igen, nästan för bra för att vara på riktigt.... Började idag där jag slutade igår, Järnberget. Sakta men säkert så betar jag av dem, endurospåren från baksidan av Järnberget och bort till Trosta. Det är inte helt lätt stundtals att hålla reda på åt vilket håll man är på väg eller åt vilket håll man ska köra när spåret delar på sig efter att ha snurrat runt inne i skogen. Kom fram till en spårdelning idag och tänkte, här måste det bli höger för att komma bort till Trosta.....10 minuter senare var jag tillbaka där jag cyklat tidigare.... Nu var jag själv men hade dom andra lustigkurrarna vart med skulle glada tillrop och lyckönskningar komma som ett brev på posten nu.

Förutom den vackra naturen fick jag också se två älgar på nära håll när dom i lugn takt korsa endurospåret ca: 30 meter framför mig. Värre blir det då nästa vecka för dom två när älgjakten starta här och två små skjutglada tjänstemän ska lämna skrivbordet och bege sig ut i skogen. Sen kommer jag få njuta av vild jakthistoria i fikarummet om hur det gick till när man fällde.... Det hela brukar sluta med att Bear Grylls framstår som värsta bärplockaren jämför med vad som dom gått igenom i skogen. Vad jag förstår så genomför de flesta jaktlag årliga jaktprover. Men det är upp till jaktlaget själv att besluta om sådana prov är nödvändiga. Känns ganska laglöst i skogen om höstarna med andra ord. Det är ju inte helt säkert för oss cyklister heller, landsvägscykling känns betydligt säkrare så här års.

6 kommentarer:

Elmer Fudd sa...

Lovar att sikta noga när du kommer Niklas, vill ju inte att du ska lida i onödan.

Markus Lindholm sa...

Älgjakten ja, är man säker i helgen också eller när startar den?

Jag ska nog damma av min mtb.

Niklas Källström sa...

Elmer Fudd, han passar rätt bra som förebild åt er ;) Dock känns ni rätt ofarliga där ute i skogen, ska nog mycket till för att ni ska träffa ett rörligt mål :D

Tror den startar nu på Måndag Markus. Damma av den du, skogen är fin så här års.

Patrik Skolling Möller sa...

Det där endurospåret skall få smaka Anthem snart. :)

Undrar om älgjakten fortfarande håller på den 24:e när vi skall hoja från Grovsta.

-Skogling

Anonym sa...

schyssta bilder! vad använder du för kamera eller mobil, funderar på att köpa en bra kameramobil till cykelturerna.

Niklas Källström sa...

Det gör den skogling men tills dess har dom nog skjutit av sig det värsta :)

Ingen regel utan undantag Anders, men på träning nu en Casio Exilim EX-H10. Garage, produktbilder och bloggheader(just nu) en Nikon D90.

Ringer man inte med en mobil ;)