Sidor

måndag, november 23, 2009

Ett hett tips är O’boy...

Med tre dagars vila från träning var det åter dax för ett distanspass, G2 - Grundläggande distansträning med jämn intensitet. 3 timmar plus 10 minuter upp/nedvarvning. Vaknade till regn utanför fönstret men medans jag tog en 2-timmars tupplur i soffan efter frukost hade regnet slutat. Enligt yr.no var det chans för lite sol idag och jag fick också njuta av lite sol till och från innan regnet kom igen två timmar in i passet. Kämpig vind idag också när det blev öppet landskap, fram till Tibble(Almunge korset) växlade det mellan sid- och medvind. Efter Tibble och ända fram till Söderhall var det mest av motvind. Efter Kårsta blev det småvägar som slingrar sig fram och tillbaka, upp och ner mest hela tiden så det gäller att ha koll på puls och kadens hela tiden så dom håller sig inom angiven zon. Kände mig piggare under dagens pass än jag gjorde under förra veckans G2 -pass och det beror nog mest på att förra veckan körde jag ett G2D dagen innan. Kör nu med två stora flaskor dryck för att slippa stanna till under passet, en med vatten och en med sportdryck. Sportdryck bara på pass över två timmar om så behövs. Blåste av cykeln lite snabbt med vatten vid garaget innan jag parkera den i lägenheten. Sen blev det dusch, mat och lite soffa med en kopp kaffe.
Som efter-träning-dryck kör jag numera med en oslagbar kombination tydligen. Dock väntar jag upp till en timme efter avslutat pass på innan jag tar kombinationen för att inte förstöra fettförbränningen. Ett hett tips är O’boy, chokladmjölk har faktiskt visat sig mer effektivt för uthålligheten än sportdryck när man jämförde dessa. Först ett tufft intervallpass och 4 timmar senare ett uthållighetspass. Försöken genomfördes tre gånger och chokladmjölk visade bättre resultat än sportdrycken.(Thomas K, Morris P, Stevenson E. Improved endurance capacity follwing chocolate milk consumption compared with commercially available sports drinks. Appl Physiol Nutr Metab. 2009;Feb(1):78-79)

8 kommentarer:

Johan Andersson sa...

och jag som älskar O'boy.

Hälsa Edvard Wistedt när du träffar honom. Han sa att han tydligen känner dig.

Niklas Källström sa...

Då är du rätt ute Johan ;)
Jo den skojaren känner jag, ska hälsa till han.

Anonym sa...

+ Skogaholmslimpa m tjockt lager Bregott + ost. muuums;)
/Ricke

Anonym sa...

Var är perioderna med de höga kadenserna...

Johan Mölleborn sa...

O´boy är svinbra. Körde stenhårt på det när jag byggde muckler för tusen år sen.

Efter mina pass brukar jag köra en recoverydricka, den som jag själv säljer. Funkar riktigt bra.
Men är det inte bättre att du äter direkt efter träningen? Känns lite onödigt att svälta dig efter några timmars cykling.
/J

Niklas Källström sa...

Du och dina limpor :)

Perioderna med hög kadens ingick inte den här gången.

Enligt Mattias är det med att vänta en timme det senaste när det gäller optimal fettförbränning.
Numera gör jag allt Mattias säger :)

Anonym sa...

Mattias är GUD!
/Ricke

Katarina M-I sa...

Fasen vad smooth, då är det ju helt rätt att FÖRST tvätta cykel, kläder och sig själv innan man käkar. Detta blir hädanefter en regel även om det ofta blir så ändå, hehe.

Gott jobb!