Sidor

onsdag, november 18, 2009

Fisa omkring ett par timmar...

Det blev inte ett helt bra upplägg inför dagens träning. Kom hem från jobbet 07:30, åt en rejäl gröttallrik(100 gram AXA Grynblandning med två nermosade bananer, kanel, mjölk) för att direkt vara redo till dagens träning när jag vakna. Somnade strax efter 8 och klockan var ställd på 11:15 som vanligt när jag ska vända från natt till dag. Klockan ringde och jag sprattlade upp ur sängen snabbt för att inte somna om. Slog på datorn, gjorde en kaffe och kolla av lite sidor. Gjorde en kaffe till och börja klä på mig cykelkläderna och kände mig rätt seg och tänkte att det här blir jobbigt, jobbigt blev det. Dom här vändningarna från natt till dag med bara 3 timmars sömn för att kunna somna tidigt på kvällen är nog inte rätt med mitt nya träningsupplägg. Fungerar bra om jag ska fisa omkring ett par timmar lite lugnt men nu handlar det mer om att överleva varje gång :) Nästa vändning blir det 2- 3 timmar till med sömn om jag ska träna.

Dagens pass var ett G2D - Grundläggande distansträning med dynamisk intensitet på 90 minuter plus 10/15 minuter upp/nedvarvning. Kadensen mellan 90-100 och puls mellan 164-177. Under passet kördes 3 stycken 5-minuters intervaller med 50-60 kadens på tröskelpuls med minst 15 minuter vila mellan varje intervall. Det blev tungt med så lite sömn i kroppen, aldrig mer.
Styrketräning (fokus på bålstabilitet med balansboll) som ingår i träningsupplägget har jag tyvärr fuskat lite med och inte kört igång som tänkt. Var därför iväg till Stadium och köpte en balansboll och en ihoprullningsbar träningsmatta i behagligt stötdämpande material idag. Får nog räkna med skön träningsvärk första veckorna :) Passa också på att göra ett snabbstopp hos Binni på Cykloteket kolla läget och handla slangar med passande dimension för vinterdäcken som ska på vintercrossen redan nu. Allt för att få den mer tungrullad vilket kommer gynna träningen bra. Det blev också bestämt att jag ska ta med mig tempocykeln in nästa Tisdag för att få hjälp med att pressa i vevlagret(SRAM BB30) i ramen. Sen kan jag äntligen börja bygga ihop min Cannondale Slice, 2010 bli det tempo debut.

Inga kommentarer: