Sidor

måndag, november 30, 2009

Ingen stress nu utan det ska få ta sin tid...

Jag tycker att veckorna har gått riktigt fort nu men Aktivitus träningsupplägg vilket är positivt. Den här tiden på året kan annars vara rätt tung att hålla tempot uppe på träningen men nu känns allt så lätt fast passen är riktigt jobbiga. Idag var det dax för ett G2D - Grundläggande distansträning med dynamisk intensitet igen. 2 timmar G2D plus 10/15 minuter upp/nedvarvning. Under passet kördes också 3 x 5 minuter på tröskelpus med 50-60 kadens i backar och på toppen av backarna övergår kadensen till 110-120 med bibehållen puls hela intervallen.

Fick inte till det riktigt på dom två första intervallerna där jag låg ett par slag över tröskelpuls. Det är fan inte helt lätt att få till så pulsen håller sig exakt på tröskel när man också har kadens, vind, och terräng som en påverkande faktor. Minsta lilla att vägen börjar gå uppför eller nedför visar det sig på pulsen direkt. Det gäller att parera det hela med att växla upp eller ned för att få puls och kadens att hålla sig på rätt nivå. För att få allt att stämma riktigt bra och få ett jämt flyt i träningen gäller det att läsa av terrängen och försöka ligga 10 sekunder före i planeringen eftersom pulsen har en viss fördröjning. Lättare sagt än gjort för en enkel människa som jag. Men det kändes riktigt bra idag i kroppen och är mer än nöjd av mitt genomförande men bättre ska det bli. Till skillnad från sist körde jag idag med musik i öronen och det var klart positivt.
Idag har det också gått precis 4 veckor med mitt kostprogram signerat Yvonne Rosell (bland annat Euroa- och världsmästarinna i bodybuilding). Allt flyter på bra och inga problem att köra så hårt som jag gör nu trots ett minskat energiintag. Det här rör sig absolut inte om något svältdiet utan ett väl sammansatt kostupplägg som ger tillräckligt med energi för att bedriva min träning. Ingen stress nu utan det ska få ta sin tid att nå den form jag vill vara i, målet är att vara så nära klar när det är dax för start i Vätternrundan 2010. Siktar på att fösöka få ett snitt på 0.5 kg/vecka när allt är klart, dom här första 4 veckorna har jag tappat 5,5 kg.

8 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Oj. Nu snackar vi tokigt svart och vitt. :)
Efter årsskiftet ska jag göra nåt åt min bukfetma.
/J

Niklas Källström sa...

Det krävs nog svart eller vitt för att få ordning på den här bedrövliga kroppen :)

Jörgen sa...

Är det vr som är det stora målet eller ska du köra ngt i veterancup också? Kul att du har ett träningsprogram som du verkar trivas med. :)

Niklas Källström sa...

VR 2010 är mitt stora mål tillsammans med 7:30 gänget happy Jörgen. Efter VR blir det tempo i SMACK-serien.

Niklas Källström sa...

Jörgen, att slå Ricke är också ett självklart ett mål för 2010. Ricke säger att han ska köra ifrån mig på SMACK-Tempot med ena foten i flaskstället :)

Anonym sa...

Ha ha, lycka till;)
/Ricke

Fel-kungen sa...

Tjockis!!! ;)

Niklas Källström sa...

Jag vet, men jag siktar på att bli lika fit som dig fitness-kungen :)