Sidor

fredag, november 13, 2009

Intensiteten blir konstant...

Tog vintercrossen idag igen för att köra ett köra ett G2 - Grundläggande distansträning med jämn intensitet. Började som igår med 10 minuter uppvärmning innan jag starta tiden för dagens 120 minuter G2 och avslutade med 15 minuter nedvarvning. Fokus var att inte tappa tempo men ändå hålla mig inom dagens pulszon, 150 bpm/74% - 177 bpm/86%. På dagens G2 skulle jag var tionde minut köra 1 minut på 130-140 kadens, övrig tid låg jag på 90-95 kadens. Det som gör distanspassen i träningsupplägget extra jobbiga är att intensiteten blir konstant hela passen igenom för att kunna hålla mig inom given pulszon. Utför måste jag ligga på för att inte pulsen ska falla ner under, uppför hålla igen för att inte få högre puls än tillåtet och på platten är det bara att nöta på. Tiden går fort trots att det är jobbig för man har full upp med att hålla koll på puls, kadens och rätt växel när man går in i backen. Det här blev andra dagen i rad med träning så imorgon ska jag ta en skön vilodag med minimal aktivitet för att ladda om.

3 kommentarer:

Martin sa...

posa rules...

Niklas Källström sa...

Det gör den Martin, man skulle nästan kunna tro att det är jag som är ingenjör ;)

Anonym sa...

705a på styrstammen! du ska alltid vara värst, så har du ju höga "mål" oxå;) /Garmin rules