Sidor

torsdag, november 19, 2009

Jag har aldrig växlat så mycket...

Idag blev jag tvungen att blanda till en flaska sportdryck, det var nog ett par år sedan jag använde sportdryck under träning. Men nu när distanspassen börjar bli lite längre är det ett måste om jag ska orka hålla intensiteten uppe hela träningspasset. G2 - Grundläggande distansträning med jämn intensitet. Puls: 150-177 och kadensen höll jag mellan 90-100. Det blev 10 minuter uppvärmning(är inte med ovan) 2: 30 G2 och 15 minuter nedvarvning. Att ligga på 90-100 i kadens under så här lång tid är helt nytt för mig och det suger kraft. I backarna gick det inte fort men pulsen hålls upp med lätthet av den höga kadensen. Det gäller hela tiden och vara på sin vakt så inte pulsen sticker iväg eller sjunker för mycket. Kan ju säga att jag har aldrig växlat så mycket som jag gör nu men det är ett måste om pulsen ska hålla sig inom G2-pulszon.
Hela registret används, från lättaste till tyngsta växel. Nu har jag tre dagar på jobbet så resten av veckan består bara av jobbpendlig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stiligt, som vanligt.
/Ricke

Unknown sa...

Spottade dig under uppvärmingen igår, du såg fokad ut!
Gick inte att tränga igenom och få respons på mitt hejjande.

Ha en skön "jobbhelg"!

Markus Lindholm sa...

Jobbigt!

Niklas Källström sa...

Det var drygt gjort Edvard. Men som den enkla människa jag är har jag vissa begränsningar :)

Helt rätt Markus och värre blir det :)

Peter Spetz sa...

Intressant att läsa om din comeback från operationssalen! Kul också att se den fina inställningen och respekten för passen. Våga hoppa över ngt pass om du känner dig sliten. Men även det står ju i instruktionerna.

Hälsningar Peter /MTB Täby

Niklas Källström sa...

Tack Peter!
Det ska bli riktigt kul och se hur vårformen blir med det här träningsupplägget...