Sidor

tisdag, december 29, 2009

Brännde fint i låren sista två...

Vilan är över för den här gången. Tillbaka där jag gjorde stopp i träningsupplägget för att bota min trötthet. Mina fem sista nattpass(23-27/12 18.30-07:00) är nu gjorda och just nu finns inga nattpass så långt ögat når(Januari). Det nya schemat ger mig nu en bättre möjlighet till fasta tider vad gäller sömn och måltider.

Idag var det dax för ett nytt pass i mitt träningsupplägg, TC60/120 = Extremt högintensiv intervallträning till utmattning. Riktigt roligt med ett nytt pass eftersom jag hittills bara kört 20-30 minuter långa EB – intervaller inne på trainern. Mattias förklara passet så här,
Kör så många intervaller á 1 min på FTP + 40% du orkar med 2 min vila på 100 watt mellan. Orkar du mer än 20 st har du legat för lågt i effekt. Öka 20 watt tills nästa pass då. OBS, du orkar minst 10 st om du ligger på FTP + 40%, det handlar mest om vilja till att börja med. Och den är viktig om man tävlingscyklar…..

Började med 20 minuter uppvärmning(första 10 minuter inte med i träningsdata ovan). Sen körde jag mina intervaller, orkade med 12 stycken på 390 watt. Avslutade med 10 minuter nedvarvning. Brännde fint i låren sista två intervallerna. Missade tyvärr lite på tiden mellan intervall 5 och 6. Nytt pass och man vet inte riktigt hur man kommer reagera men passet gick lite över mina förväntningar, jobbigt men roligare än EB- intervallerna. Men säg den lycka som vara för evigt, imorgon är det dax för ett EB 2 x 30 minuter.

5 kommentarer:

Erik Vrang sa...

Hallå Niklas, följer din träning lite här. Kör också min träning med hjälp av Mattias. Ser att du ligger i hårt! Men tänk på vad Mattias skriver! Vila alltid dagen efter TCSI, TC60/120!

/Erik

Niklas Källström sa...

Hej Erik!
Blev påmind om det(alltid dagen efter TCSI, TC60/120) när jag kollade igenom Mattias pdf-fil efter att jag skrivit klart i bloggen :)
Skjuter därför EB-passet en dag framåt.

Erik Vrang sa...

Låter klokt Niklas, jag har ett 60/120 pass ikväll. Har redan ångest..

/E

Anonym sa...

Erik V, du har väl kört flera år nu (Aktivitus)? ganska nöjd va;) med tanke på din framfart på MTB/LVG
/Ricke

Erik Vrang sa...

Jo, jag är riktigt nöjd med Mattias och Aktivitus. Det har gått bra på tävlingsbanorna sedan jag började strukturera upp träningen ordentligt. Sannolikt är det de bäst investerade pengarna jag lagt på min cykling!