Sidor

fredag, december 18, 2009

Det är väl inte helt optimalt...

Kyla och trötthet. Har varit riktigt trött och seg i kroppen sedan jag kom hem i onsdags morsre efter mina två nätter på jobbet. Nu i December gör jag bara nätter(18:30 - 07:00) och det är väl inte helt optimalt för att bedriva hård träning. Nu när jag bara gör nätter så hinner kroppen aldrig riktigt vända tillbaka till dag eftersom det har varit för kort mellan nattpassen hittills. Nu försöker jag jobbar tillbaka kroppen till dagsrytm eftersom jag är ledig fram till den 23:e då jag går på igen och gör 3 nya nätter. Men det är bara att hålla i och kämpa på för nästa månade blir det nytt schema på jobbet och det ser ut att passa kroppen och träningen mycket bättre.

Jag orkade aldrig fixa till ett inlägg efter onsdagens EB - tröskelintervall så här kommer ett kort sammandrag av EB 3 x 20 minuter. Den här gången fick jag slita lite mer för att få igång pulsen och det var nog nätterna som var orsak till det. Körde på samma watt(300) som sist eftersom det visade sig att pulskurvorna skulle visst se ut så där(måndag, december 14) enligt Mattias. Eftersom jag var osäker på om jag körde rätt mejlade jag Mattias mina frågor och fick svar... "Kör du EB 3x20 så kan inte puls se likadan ut på intervallerna. De skall se ut så där. Skall man orka 3 och inte gå för högt på sista intervallen i puls kan man inte köra lika hårt som man kör på 2x20 min, i varje fall inte om man inte är Cancelara eller G Larsson ;) Du skall inte köra hårdare på 1 och 2".
Så kom kylan. I dag var det tänkt att köra veckans distanspass men det blev ändrade planer efter frukost. Klockan ringde 06:30 för en tidig frukos så att den hinner smälta bort i magen tills det är dax att sätta sig på cykeln 10.00. Efter frukosten ställde jag klockan på 08.30 för att få en bensträckare i soffan och smälta frukosten. Då var det -8 grader ute vilket kändes helt okej tänkte jag, men när klockan ringde igen hade det klarnat upp ute och temperaturen hade nu sjunkit till -12,7! Ett hårt distanspass 3 1/2 timmer med flera tröskelintervaller på 5 minuter kändes inte så lockande i nästan -13 grader. Valde därför att köra ett EB 3 x 20 minuter inne på trainern istället. Rätt eller fel....men det kändes bättre då att inte vara ute och dra i sig 13-gradig luft under så pass lång tid. När mitt intervallpass inne var över vid 12-tiden hade temperaturen bara stigit till -11,6 grader. Kylan verkar nu hålla i sig även nästa vecka men bara det är under -10 grader så är det okej tycker jag, ingen mer snö heller tack! Det är inte så roligt att ge sig ut på ett distanspass när vägarna är dåligt plogade så man blir tvungen att ligga en bit ut i vägbanan för att få det cykelbart. Småvägarna jag brukar hålla mig till har låg prioritet av snöröjarna så där får jag vänta några dagar till innan dom gjort det fint och cykelbart igen för mig.
..ett avsnitt Oggy och Kackerlackorna värmer i kylan..

3 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Du är fan gaalen. Jag lovar att sätta fart på min träning fr.o.m.
1/1. På GC skall jag cykla backar så asfalten krullar sig. ;)

-Skogling

Niklas Källström sa...

Jag vet Skogling, allt står liksom inte rätt till här :)
Längtar verkligen till värmen och backarna på GC. Det ska bli en skön vecka med massor av underbar cykling.

Johan Mölleborn sa...

Det ska inte stå helt rätt till om man ska bli en snabb cyklist.

Om ni inte slutar snacka om GC så måste jag sluta läsa era bloggar.
/J