Sidor

tisdag, december 22, 2009

Jag e så otroligt trött hela tiden...

Jag ger upp, jag orkar inte det här, Jag e så otroligt trött hela tiden att jag orkar inte samla kraft till mina pass. Ända sedan jag gick av mitt nattpass förra torsdagen har jag försökt att vända tillbaka till dag utan något lyckat resultat. Att jag har bara har jobbat och levt natt i tre veckor för det gör ju det inte enklare att vända tillbaka till dagsrytm. Somnar sent på natten och vaknar trött och förblir seg hela dagen då är det svårt att bedriva någon meningsfull träning. Lite sömn under en lång tid kombinerat med hård träning är inte helt optimalt. Nu är det lite sent också att vända på dygnet eftersom jag går på natt igen den 23:e för ytligare tre nätter. Sen gör jag två nätter till innan året är slut och jag äntligen kan få börja på mitt nya schema som jag tror kommer passa min kropp och min träning riktigt bra.


Jag ger inte upp för gott, jag gör bara en paus i träningsupplägget den här veckan och fortsätt därefter nästa vecka där jag var i schemat. Det blir inte sofflocket bara för det utan jag kommer köra ett par lugna pass under veckan med MTBn istället för att hålla igång kroppen lite. Idag tog jag en sväng på grusvägarna bakom värmeverket och ner till Rosersbergs slott. Sista dagarnas snö och kyla gör det riktigt vackert i skogen och att solen tittade fram gör ju inte det hela sämre. Det var riktigt roligt att komma ut på MTBn och dom här vägarna igen. Tiden gick rullade på bra i skogen och klev av cykeln hemma med 88 minuter effektiv cykeltid.

11 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Softa lite med träningen när du inte känner dig 100. Du kanske ska gå ner lite i effekt på passen? Nattjobb suger energin ur kroppen.

Tille sa...

Man får lägga in en vilovecka. Det sa till och med Mattias. Men han kan ha skämtat...

Katarina M-I sa...

Låter klokt. Se framåt mot ett bättre schema som går att förena med hårt träning!
Och ha det lite lajbans därute nu under julen med fikatur och sådant som kanske inte ryms längre.

GOD JUL!!

/Katarina

Markus Lindholm sa...

Nytt år nya tag. Ibland ger det mer att vila än att träna.

Håkan Dahlgren sa...

Hitta tillbaka till grundinspirationen. Först därefter återuppta hårdträningen.

Punkt 1 på alla listor över nödvändigheter: "Goda vanor i vardagen" och där ingår säkerligen kontroll över dygnsrytmen.

Anonym sa...

Bättre tider väntar!
Bit ihop å härda ut;)
GOD JUL PÅ DIG!

/Ricke&Elin

Niklas Källström sa...

Det blir soft under julen Johan.

tillmann, så här skrev Mattias i mitt upplägg.... "Inga återhämtningsveckor med reducerad träning finns i ditt schema" :)

Rätt på alla punkter igen Katarina, soft under julen blir det.

Sanning Markus, men det är svårt att se det när man är mitt inne i det.

Håller med dig Håkan, fasta tider och en bra dygnsrytm är grejen för att orka med hård träning.

Det är så lätt för dig att säga som har det så lätt för dig(Hb 172) ;)

Gog Jul på er alla!

Anonym sa...

Du har förmodligen börja ett ambitiöst program som ligger över din nivå. Första veckorna funkar, men bygger inte upp utan är mer "uttag" av det som fanns. Om du vilar nu så finns risken att du återhämtar dig och återigen "gör uttag" /när du börjar igen på en för hög nivå/, Förslagsvis börjar du på en lägre nivå och "bygger upp" istf för "tar ut". Det är ett lite annat tänk med program som bygger på kontinuerlig progression(dvs utan viloveckor) så tänk "lite i taget men under lång tid", det funkar, tro mig

Niklas Källström sa...

Ett ambitiöst program, ja! men inte för hårt tror jag. Tuffare pass nu än tidigare, ja! det i kombination med dålig och för lite sömn under hela December ger utslag nu.

Tro att det inte kommer bli några problem att fortsätta på träningsupplägget i Januari eftersom mitt jobbschema förändras till det bättre. Nu kommer det bli lättare att hålla fasta tider både på sömn och kost.

Jag tror dålig och för lite sömn är boven i dramat. Fortsättning följer...

Anonym sa...

Mat och 3 dagar att bara slöa på, brukar fixa även de tyngsta svackorna för mig.
Jag hoppas och tror du kommer starkare tillbaka.
Jag kommer förresten till smackserien i tempo.
Gott nytt !!
/ Pontapower.

Niklas Källström sa...

Vilan har gjort gott, då ses vi i sommar på SMACK serien Pontapower.