Sidor

lördag, december 12, 2009

Tunn hinna blankis på vägbanan...

Äntligen lite sol! Äntligen ett G2D - Grundläggande distansträning med dynamisk intensitet efter veckans pass inne på trainer. Heller ut än inne men inne är ett måste nu för att kunna köra intervallpassen så effektivt som möjligt. Det var tur att jag lag om till vinterdäck igår eftersom det bitvis på dom mindre vägarna var blankis. Flera gånger släppte greppet på däcken och hatcha till tills kantdubben fick grepp och rädda situationen. På dom här mindre vägarna ute på landsbygden med mindre underhåll har tiden gjort att kurvorna har en viss dosering åt ett eller annat håll. Då är dubbfria däck inte att föredra om det som igår är en tunn hinna blankis på vägbanan så fort solen inte kom åt att tina upp vägbanan. Dom här Nokian A10 dubbdäcken jag kör med nu rullar förvånansvärt lätt men visst är det skillnad på rullmotståndet mot mina Continental Grand Prix 4 Season som satt på innan. Men hade jag kört med ett par Continental Grand Prix 4 Season igår hade jag garanterat legat på rygg i nått krondike och sprattlat.
G2D - Grundläggande distansträning med dynamisk intensitet genomfördes som tänkt och utan att krokna på slutet. 150 minuter G2D + 15 minuter upp/nedvarvning. Pulsen får pendla mellan 164-170 slag(80-84%) och 90-110 kadens mellan intervallerna som jag också ska köra under distanspasset. Idag körde jag 4 stycken 5-minuters tröskelintervaller där jag i backarna håller 50-60 kadens. På toppen av backarna skall kadensen övergå till 110-120 med bibehållen puls 5 minuter. Med tröskelpuls och 50-60 kadens i backarna bränner det fint i låren kan jag. Alla pass över 2 timmar kör jag med sportdryck i ena flaskan för att inte krokna och tappa tempo på slutet. Idag med nytt sportdrycks märke i flaskan, Science In Sport - PSP22 Energy Sports Fuel. PSP22 i citronsmak var riktigt god, frisk och fräscht syrlig citronsmak med en lätt sötma och lämna inget kladd kvar i munnen efter att man svalt drycken. Bra pris på SIS produkter hittar man i UK.

3 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Larvigt snygga bilder. Du är en expert på att fånga känslor. Skogsbilden är magisk.

Ser fram emot bilder och film från vinterresan. :)

-Skogling

Öijer sa...

Håller med Patrik om att dina bilder nästan är lite löjliga. Löjligt fina alltså, lägger du mycket tid på redigering? Och vad gör du främst med bilderna när du redigerar?

Niklas Källström sa...

Tack Skogling!
Jag vet en kille till som är giftig med kameran ;) Många bilder från GC ska det bli.

Tack Öijer!
Sällan mer än 15 minuter/bild. Beskär nästan aldrig bilderna utan försöker komponera bilden direkt när jag tar den. Tänker redan då på hur jag vill att den färdiga bilden ska bli när jag lägger ut den på bloggen.

Steg jag allt gör,
Nivåer(svart,grå,vitpunkt)
Kurvor
Skuggor/högdagrar
Justeringslager
Skärpa(oskarp mask)