Sidor

torsdag, januari 07, 2010

Ansvaret är helt och hållet mitt...

Det var nu ett gäng veckor sedan jag skrev nått om min jakt på en lättare cykelkropp till säsong 2010 här i bloggen och svagt är det. Svagt är också att jag inte riktigt har följt min kostplan till punk och prickar sista veckorna heller. Att skylla på allt mitt nattjobb sista tiden vore lätt men det tänker jag inte göra. Ansvaret är helt och hållet mitt att jag avvikit från tänkt kostplan och den enda som förlorar på det är bara jag själv i slutändan. Veckorna går fort och ska jag ge mig en ärlig chans att hinna komma i den form jag vill till VR2010 så är det dags att sluta upp med det här tramset. Det blir en jobbig resa men det är jag själv som satt mig i den här läget och ingen annan. Det blir vågen i morgon bitti och sen ska jag gå igen allt igen och komma fram till hur jag ska ge mig en ärlig chans att nå mitt mål.

Förlåt mig läsare, ty jag har syndat!

14 kommentarer:

Martin sa...

Fy, dålig cyklist, skäms... ;)

Johan Mölleborn sa...

Jag är helt övertygad om att du kommer vara i den formen du siktar på till VR.
Det är svårt att hålla både strikt diet och strikt träning. I alla fall när det handlar om cykling. Det är skillnad att köra en 3-månaders byggardeff. Nu måste du ha energi kvar för att köra riktiga pass och samtidigt öka i styrka.

Kör så det ryker så ordnar det sig.
/J

Tille sa...

För mig skulle det vara ett framsteg att ha en kostplan. Om någon kan skicka ett passande upplägg och helst även se till att jag följer vore jag tacksam.

Johan Mölleborn sa...

Tillmann, skriv en kostplan på en postit-lapp som du fäster på skärmen. Det har ju funkat bra tidigare. Det har ju funkat tidigare. =D
/J

Markus Lindholm sa...

Jag har försökt det där med kostplan också, inte för att minska i vikt utan mer för att stoppa i mig bättre saker. Jag tycker att det är otroligt svårt att hålla, frästelserna är många och goda.

Det krävs ett riktigt starkt psyke för att hålla sig till planen.

Niklas Källström sa...

Jag vet Martin, och som om det inte vore nog så är jag också en simpel kollektivare :)

Jag måste Johan! Det var lite skillnad att leva på en 3-månaders byggardeff och cykla ;)

Det ät ju just det där med att följa tänkt kostplan, lättare sagt en gjort tillmann :)

Frästelser är ingen bra sak för oss som lätt går upp i vikt Markus :) Det brukar inte vara något större problem för mig men under en längre tid har jag varit en dålig människa.

Håkan Dahlgren sa...

Mitt tips för att få det gjort:
Ställ ett ultimatum till dig själv. T.ex. "Om inte viktmålet X kg uppnås den dd/mm avbryts VR-satsningen och startplatsen skänks till en fattig"

Det har fungerat hittills för mig och jag kommer nog att fortsätta med något liknande när första etappen är avklarad:
http://www.funbeat.se/training/show.aspx?TrainingID=6397989

Det handlar ju bara om att kunna avstå. Du kommer att få klart besked om vad som är attraktivast. VR eller matöverflödet?

Patrik Skolling Möller sa...

Jag har gått upp i vikt fast jag jobbar dagtid. :)

Unknown sa...

Testa detox

Johan Mölleborn sa...

Botox? Då syns ju inte markeringarna på låren ju.
;)

Erik V sa...

Ibland är det konstigt hur man kan allokera kraft till ett tröskelpass på 3x20 minuter och genomföra det, men när man sedan ska äta så kan man inte hålla sig från att inte stoppa i sig det där extra som man inte behöver. Sådan är jag i ett nötskal!

Niklas Källström sa...

Dät där var också Niklas i ett nötskal Erik.

Unknown sa...

Oj skrev jag detox, jag menade Botox. Nej du har rätt Johan :)

Niklas Källström sa...

Det är lite skillnad på Botox och Detox :)
Detox är väl nått flum om avgiftning och utrensning av upplagrade gifter i fettvävnaden, bindväven och cellerna.