Sidor

fredag, januari 01, 2010

Börjar faktiskt längta efter mildväder...

Nytt åt, ny dag, ny träning. Träningen kommer bara rullar på som innan helt enligt Mattias/Aktivitus träningsupplägg. Finns dock en liten sak som stör träningen just nu och det är den här kylan som verkar hålla i sig, tyvärr! Att klä sig mot kylan är inte något större problem med bra och rätt cykelkläder, problem blir det däremot med vätskan. Hur man än gör blir det problem efter ett tag ute i kylan. Vattenflaskor innanför skaljackan(kanske okej vid kortare pass) blir omständigt och brukar slutat med att man får i sig för lite vätska. Camelbak fungerar okej om man blåser tillbaka(gäller att komma ihåg det också) vätskan till blåsan och att man också kan gömma munstycket innanför jackan så att allt inte fryser ihop tills det är dax för nästa klunk vätska. Börjar faktiskt längta efter mildväder och skitiga vägrenar.

Dagens distanpass var planerat till landsväg men eftersom det snöat litet inatt blev det ändrade planer. Det kom inte mycket snö men det räcker till för att det inte ska gå att hålla sig ute på vägrenen på ett säkert sätt. Flexibel som jag är.....bytte jag till MTB:n för att kunna snurra runt på skogs- och grusvägarna bakom värmeverket, runt Rosersbergs slott och en bit bort mot Uppland Väsby. Här är det i princip bilfritt och gör det hela mer säkert än landsvägen, mötte nog inte mer än 5-6 bilar här ute idag.

Det här blev mitt första distanspass som jag körde på MTB sedan jag började med Mattias/Aktivitus träningsupplägg. Gick bättre än jag trodde, framför allt lättare att hitta rätt kadens och att ligga rätt i puls med MTB:s 27 växlar. För att korta ner tiden ute i kylan fuskade jag lite och körde 10 minuter upp/nedvarvning inne på trainern. Ute blev det 4 timmar G2 - Grundläggande distansträning med jämn intensitet med 1 minut på 130-140 kadens var tionde minut. Puls: 150-177(74-87%). Behöver kanske inte skriva det men det var #¤%&¤ skönt att få komma in i värmen efter 4 timmar G2 i -6 grader. Veckans träningspass är nu avklarade men istället för träning tänkte jag roa mig med jobbpendling Lördag & Söndag.

8 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Du får i alla fall snygga bilder i vinterlandskapet. :)

Jag vill också cykla ute men nu blir det trainer varannan dag ist.
Mina fötter och vatten fryser lika snabbt till is i den här kylan.

Men håll ut !

-Skogling

Katarina M-I sa...

4 timmar i -6...

Respekt.

Jag stannar inne på min trainer de närmaste veckorna vad gäller cykelträning. Löppassen funkar men jag ser ut som en galning med tighta löpkläder och världens bautavantar.

Erik Vrang sa...

Puh! 4h ute i -6 är inget för fryslortar! Visst är det skönt när veckans träning är klar och det finns dagar kvar på veckan! Du har alltid riktigt fina bilder i din blogg!

Niklas Källström sa...

Tack!
Jag håller ut Patrik, snart är vi i värmen på GC :)

Jag har lärt mig att uppskatta trainer dom här kalla dagarna Katarina. Skulle också vilja vara en bra löpare som du.

Det är alltid lika skönt när man gjort veckans träninskvot Erik :)
Roligt att bilderna uppskattas, tack!

Anonym sa...

Körde ett pass på längdskidor idag. Passar bättre än cykling för tillfället tycker jag. Det finns väl fina skidspår i Pinbacken?

/Mikael S.

Stefan sa...

Ja mycket imponerande med 4 timmmar i denna kyla, fryser du inte om fötterna? Jag bävar för mitt G2 pass som bara är på 2h i helg, det finns inget kallare än 6 minus i Gbg...

Niklas Källström sa...

Det började faktiskt bli lite kallt om tårna sista timmen Stefan.

Katarina M-I sa...

"Bra löpare":) Tack som fan!