Sidor

onsdag, januari 06, 2010

För att tömma kroppen på...

Kylan håller i sig och med -23 grader utanför fönstret var det inte läge att köra dagens distanspass ute, inte för mig i alla fall. Var redan inställ igår kväll på att få på att få göra dagens distanspass inne på trainer. Körde samma upplägg som i Måndags, förstärkt kvällsmål kvällen innan och nu på morgonen blir det bara två koppar kaffe innan jag körde igång träningen på tom mage. Idag behövde jag inte öppna fönstret speciellt mycket för att sänka temperaturen i rummet. Startade uppvärmningen med underställ på överkroppen eftersom det bara var 13 grader inne i rummet. Understället åker av precis innan jag kör igång träningen. Intensiteten sänktes efter 45 minuter till snacktempo så för att inte börja frysa minskade jag fönstrets öppning. Första 45 minuterna var det musik i öronen för att hålla tempo uppe. När intensiteten sjönk drog jag igång en film på laptopen som jag redan hade riggat innan träningens start. Det var bara att byta hörlursuttag från mp3 till laptop och trycka på play, smidigt! Filmen som fick underhålla mig resten av träningen var, O Brother, Where Art Thou?. Rolig film med super sköna karaktärer. Har ni inte sett den, se den!

G1 – Grundläggande distansträning med jämn intensitet.
2 timmar G1 + 10 uppvärmning och 5 minuter nedvarning. Bara vatten i flaskorna. De första 45 minuterna skall pulsen ligga 5% över aerob tröskel (, detta för att tömma kroppen på lättillgängligt blodsocker.

Nu har jag två dagar med jobbpendling och det ska bli skönt. En timme i båda riktningarna utan behöva tänka på pulszon, kadens eller Borgskala utan bara få njuta av kravlös cykling i lugnt tempo.
..O Brother, Where Art Thou?..

6 kommentarer:

Nypan sa...

Distanspass på trainer kräver lite förberedelser. Har själv kört några 3-timmars. Rätt skönt när dom 2 först timmarna är avverkade. Bra film du valde. Den kan man nog se hur ofta som helst :-)
/N

Niklas Källström sa...

Mentalt laddad annars går det bara inte, inte för mig i alla fall. Det är nog 3:e gången jag ser filmen Nypan och lika bra varje gång :)

Unknown sa...

Imponerande pannben du besitter. Filmen är i och för sig grym och gör att tiden lätt flyger.

Johan Mölleborn sa...

Kan tänka mig att den sista timmen var rätt seg. Tycker det är ok så länge man håller hög puls på trainer, sen tröttnar jag.
Vad ligger vikten på nu då?
/J

Niklas Källström sa...

Blev faktiskt lite förvånad själv att det gick så pass bra som det gjorde att härda ut på trainern Oscar. Intervallpassen är lättare för då händer det nått.

Vet inte exakt just nu men för mycketkan jag lätt konstatera ;)
Vägning i morgon bitti...

Markus Lindholm sa...

Bröderna Coen har några riktigt grymma filmer.