Sidor

måndag, januari 04, 2010

Genomföra träningen på tom mage...

Kroppen börjar återhämta sig efter allt nattjobb i December och av tröttheten jag led av förut känner jag nästan inget. Vaknar utvilad och pigg nu på morgonen istället för som förr trött och seg, bara nattjobb(18:30-07:00) och hårdträning är ingen lyckad kombination. Att det sedan också har varit en tid med få soltimmar ute gjorde nog inte saken bättre. Men nu går vi mot ljusare tider och det känns skönt.

Träningen idag kördes på tom mage efter det fungerat så bra tidigare. När jag kör så här på tom mage ladda jag alltid lite extra på kvällsmålet kvällen innan för att ha energi att genomföra träningen på tom mage. En timme i vaket tillstånd med två koppar kaffe framför datorn innan jag satt mig på trainern. När upplägget ser ut så här inför träningen kör jag en längre uppvärmning(idag 25 minuter) för att kroppen ska komma igång och bli ordentligt varm innan hårdkörningen börjar. EB – Tröskelintervall 2 x 20 minuter på 300 watt + 25 minuter uppvärmning(första 15 inte med på grafen ovan) och 10 minuter nedvarvning. Hade en riktigt härlig känsla(stark) i kroppen hela passet igenom och om det har med att jag sover bättre nu vet jag inte men bra gick det. Avslutade dagens träning med 20 minuter bålträning.

11 kommentarer:

Erik Vrang sa...

Ja, bra vila är mumma om man ska orka tröskelintervaller. Fin plansch på väggen!

Erik Vrang sa...

Fast det är väl tempohojen som hänger så snyggt där?

Niklas Källström sa...

Visst är det en livs levande tempocykel Erik :)

Tille sa...

Hur kallt har du det i rummet? Om jag har en tröja när jag kör det passet självantänder jag. Dessutom ser du alldeles för oberörd ut...

Niklas Källström sa...

ca 14-15 grader i rummet, understället drar jag av mig precis innan förta intervall. Bilden togs under uppvärmningen därför oberörd tillmann :)

Johan Mölleborn sa...

Bra kört. Festligt det där med pulsen. Min puls ligger platt på 20-minutersintervallerna. Din ser ut att stegra mot slutet. Men det är väl precis så olika och oförutsägbara vi människor är.

Hur går det med vikten? Du kör väl efter Rosells program där?
/J

Niklas Källström sa...

Min puls rör sig väldigt lätt upp och ner Johan. Om vikten kommer en rapport på Fredag :)

Johan Mölleborn sa...

Hur mycket väger du på bilderna från Italien 2007?

Niklas Källström sa...

ca: 80-82kg.

Skidkungen sa...

Tjockis!

Niklas Källström sa...

Jag vet!
Men med vårat nya jobbschema ska jag råda bot på det. Kanske inte lika fit som du Kungen :)

Att stå på gymmet och flexa krabban framför någon tok blonderad fjortis med vit iPod ger tydligen resultat :)