Sidor

lördag, januari 09, 2010

Slutpuls på sista intervallen är...

Veckans träningspass för den här veckan är redan avklarade så jag hade tänkt att köra ett lugnt distanspass ute som bonus men kylan(-17) satt stopp. Så istället passade jag på att tjuvträna på en ny intervall som dyker upp från och med nästa vecka i mitt träningsupplägg. Nu fick jag möjlighet att testa om tänkt kadens och watt skulle ge rätt pulskurva eller om jag skulle behöva gör någon liten justering inför nästa veckas KI-intervaller. Eftersom jag behövde köra 5 intervaller för att komma upp i min tröskelpuls kommer jag nu att justera upp watten till nästa vecka med 5%. Idag körde jag med 102-105 kadens och 340 watt under intervallerna så till nästa vecka ska jag prova med 360 watt på intervallerna. Slutpuls på sista intervallen är 11 slag över slutpuls på första intervallen men 10 slag för låg så därför gör nog höjningen med 5% på watten att pulsen kommer hamna rätt på sista intervall.

Mattias ord om passet:
Kör på samma effekt flera pass i rad (den effekt som är gränsen för vad du klarar av i 4x4 min enligt ovan), när du känner att du skulle kunna orka högre effekt (något/några pass senare) kör du istället en intervall till, dvs 5 st. När du känner att du skulle orka en till, dvs 6 stycken, kör du det. När du sedan fixat 6 intervaller på samma effekt som du från början hade problem med i 4x4min så är det läge att öka effekten med runt 5% och gå tillbaka och köra 4x4 min och upprepa proceduren.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, nu börjar det hända saker;)
/Ricke

Ecke sa...

Bra att kunna testa passen innan, lätt att man kör sig stum om man ligger 10-20W fel

Niklas Källström sa...

Nu tror jag mig kunna skymta en Cervelo P2 långt där bort ;)

Så rätt Erik, testa innan är guld värt för 10 watt kan vara skillnade mellan liv och död :) när man ligger på gränsen.

Johan Mölleborn sa...

Åh, KI-passen är min favorit. De är hårda så man får bada i mjölksyra och de är långa så man får bada länge. :)
Passen går väldigt fort också.
/J